Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sci-fi odohrávajúce sa na jednej osamotenej vesmírnej stanici s troma postavami. Zaujímavé je, že hneď na začiatku zistíme, že ten nový člen (Keitel) je psychopatický nebezpečný magor, ktorý práve zabil jedného človeka. Lenže po jeho príchode na stanicu sa strašne dlho nič nedeje a thrillerovo-hororové napätie sa buduje strašne pomaly a pozvoľna. Prekvapenia sa dočkáme v poslednej tretine v ktorej sa do súboja o samičku zapojí aj robot a chlapov pekne drsne prevalcuje. Technická stránka je taká rozporuplná. Páčili sa mi modely lodí jak po vizuálnej stránke tak aj prevedením. Horšie je to s kamerou, ktorá ich sníma tak blbo a neprirodzene, že je až príliš očividné, že ide o modely. Star Wars a ďalšia dobová konkurencia bola na tom oveľa lepšie. Interiér stanice mohol byť pre zmenu nápaditejší. No a herecké trio je tiež skôr nevýrazné. Takže po napínavom a brutálnom začiatku kvality filmu neustále klesali až sa z toho stala veľká nuda. 4/10. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Jakmile Harvey Kietel řekl, že to tělo použije, byl jsem doma, jelikož už jsem to jako kluk viděl v televizi. Scifi to není nijak vyjímečné, byť má celkem zajímavý nápad. Harvey Kietel je jako záporák dobrý, naopak robot, který vlastně záporák není, působí trochu směšně, stejně jako mozkovina ve flašce, která vypadala trochu jako polštář. Špetku atmosféry film má, i když je to čistý průměr. Jenže dva a půl hvězdy dát nejde, takže tři. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Chci použít tvé tělo!" Sakra, tu frázi musím někdy vyzkoušet. Vizuálně a levnou výpravou poměrně zajímavý snímek (na mně ta blikátka a hejblata docela fungují), příběhem hodně slabé. Taková vědeckofantastická romantika v níž padouchovi jde o tělo a robotovi o duši, běhá tam polonahá Farrah s úžasnýma nohama a poletuje jedna odcvaknutá ruka. Robot je docela směšný, Douglas nijaký, Keitel temný jak odvrácená strana měsíce a když si nasazoval takřka Darth Vaderovskou helmu, možná to je ten okamžik, kdy vaše srdce zaplesá. Na okamžik. 2,5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koľko precent že sa to dáva quilty pleasure? 0 či 100%? Zpriemerujem to a zaokrúhlim objektívnym úsudkom smerom dole. Toto je neskutočný wtf film, ktorý je v porovnaní s klasikami žánru neuveriteľne smiešny, zato odzbrojujúco neodolateľný. Na tomto fakte sa podpisujú predovšetkým herci, pretože až ich účasť robí tento kinematografický fail pikantným. Zrejme si mysleli, že točia filozofické sci-fi. Teraz si to už rozhodne nemyslia. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No trošku zklamání ale dostal jsem prakticky co jsem čekal, jen s trochu více nudy. Robot se mohl nasrat rychleji a ne až po polovině filmu, nicméně herci byly sympatičtí Douglas, Fawcett a mladý Keitel. Na ně si stěžovat nemůžu, ale na co si chci stěžovat je robot samotný, ty jeho pohyby byly strašný, a přišel mi takový moc "uměly", vždyt by mu dal Douglas pěstí a ten robot by se rozpadl. Ale jako scifi na jedno zkouknutí to ujde. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)
  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)

Reklama

Reklama