Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím z pohledu dětského diváka, jelikož v době, kdy jsem ho viděl, mě bylo 11 let. Byla to VHS z půjčovny:) Příběh snímku byl důmyslně promyšlen a napětí by se dalo "krájet". Některé scénky ovšem působily "fádně". Výkony hlavních hrdinů byly celkem příjemné, když vezmeme v potaz, že to byly děti. Poklad i pirátská loď, vlastně celkově to prostředí působilo "opravdově" a v některých pasážích dokonce byly i "lekačky". Nevím no, budu hodnotit průměrně, možná by si film zasloužil čtyři hvězdy, ale to bych ho musel ještě jednou vidět. A to se myslím už nestane, jelikož naše televizní stanice ho krutě opomíjejí. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Štvrťstoročie starý film, ktorý mojej pozornosti doteraz unikal a ja som si ho vychutnal, akoby mi bolo desať. To o niečom sakramentsky svedčí! (október 2016: no, a rovnako tak si to vychutnal aj môj práve 11-ročný syn. Chvíľami nedýchal, veľa sa rehotal, vyľakaný schovával za vankúš... Jedna - slovníkom súčasnej omladiny - mega-klasika!) ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak první půlku mě nehorázně srali ty uřvaný parchanti, co se furt přeřvávali a nebylo jim rozumět skoro ani jedno slovo, bylo mi líto toho tlustýho kluka, jak se kněmu chovali.. pak se to naštěstí příběhove proměnilo v celkem fajn dobrodružství se sice směšnýma záporákama, ale vizuál musím fakt pochválit.. z tý party byl jedinej snesitelnej asi ten tlouštík, a taky se mi libil ten hnusák v suprmanským triku. Horší průměr a celkem zklamání. Čekal jsem že se víc zasměju, ale spíš mě to víc sralo. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že o filme The Goonies som doteraz nikdy nepočula. Pre niekoho (a nielen pre Spielberga) musí predstavovať splnenie detského sna. Keďže ja som v detstve nikdy o stratenom poklade a ani o pirátskej lodi nesnívala, v celom tom dobrodružnom príbehu som sa nenašla. Je to taký Indiana Jones pre deti😄 a tak trochu Stand by Me alebo mix oboch. Jednu z hlavných detských postáv si tu zahral Sam z Pána prsteňov, Sean Astin. Videné v kine. [Kult-Sneak-Preview, OV]. Dodatok: Aspoň som získala tip na film pre mojich chlapcov. 65%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej detskej dobrodruznej film. Indiana Jones to sice neni, ale i tak to je slusny dobrodruzstvi, tentokrat v jeskynich. Sice film nicim zvlast neprekvapi, opet tu jsou i zlocinci, aby deti otravovali a opet tu je dobrej konec. Jenze tenhle film je krome nejaky ty akce taky napinavej a hlavne hodne vtipnej. Sice deti nekdy strasne rvaly, az mi lezly na nervy, ale vetsinou delaly slusny vtipy a obcas i nejakou tu hlasku. Svizna dobrodruzna komedie, ktera dokaze zabavit po celou dobu a nenudi. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Ve filmu se neobjevuje scéna s chobotnicí, která byla vystřižena, přesto na konci, kdy jsou Goonies zpovídáni televizním reportérem, pronese Data (Jonathan Ke Quan): "... ta chobotnice byla nejstrašnější." (Lorge)
  • Většinou se scény natáčely popořadě. Celková výroba trvala 5 měsíců. (mi-ib)
  • Po posledním natáčecím dnu si Richard Donner nechal na památku lebku jednookého Willyho a maketu pirátské lodi. (Dlee)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno