Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná pohádka (kdo nevěděl že Etiennem už od první noci má taky své malé chlupaté tajemství?) ale dobrá fantasy z 90 let... prostě klasika. :) I když mi přijde trochu divné jak kněz může až tak někoho proklít.... ale beru to jako Fantasy kde je hlavním záporákem zase ta církev... Takže o to víc.. hvíznout jednu hvězdu jako bonus. :D ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Disko soundtrack je opravdu příšerný a neladil mi ani po letech, hlavní záporné postavy postrádají jakýkoliv šmrnc a   výrazně levné rekvizity, kde meče vypadají jako dětské hračky  na zážitku taky nepřidají. Krásné Pfeifferce to však s Haurem opravdu sekne a jako fantasy romance je Lady Hawk prostě originální žánrovkou s pochopitelně fajn nostalgickou příchutí.  Tři a jedno malé pírko se vznášejí ve vzduchu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, zase ta romantika, ale co taky od tohoto snímku čekat jiného. Tentokrát mi kupodivu vůbec nevadila, protože jsem dopředu věděl, co že je hlavní náplní tohoto snímku. Michelle Pfeiffer to vážně seklo, Matthew Broderick i Rutger Hauer se snažili, co mohli, aby pozvedli celkovou úroveň, které jasně dominovala vytvořená atmosféra, která byla opravdu vydařená. Bohužel to tvůrci trochu nedali v „bojových“ scénách, kdy jsem občas málem dostával záchvaty smíchu. Kupříkladu ta závěrečná v kostele (chrámu) – tu jsem vážně nepobral. Právě tyto momenty mi nedovolí dát lepší než průměrné hodnocení, protože podobných slabin tu bylo na můj vkus docela dost. I tak je ale 60% zasloužených. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rozprávková romantika, ktorá už trošku dopláca na svoj vek. Priaznivejšie hodnotenie by dostala v prípade umiernenejšej hudobnej zložky a väčšej výpravy, ktorá by lepšie zvýraznila atmosféru. Ak by tvorcovia trošku popracovali na odstránení infantilnosti, tak mohol byť z toho viac, než len milý filmík, ktorý poteší nápadom, dobrými hercami a niektorými dobrými scénami. 60%. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních fantasy, co jsem viděla. Celkový příběh je takový průměrnější, ale ta myšlenka nešťastné lásky, kdy osudový pár je a přitom není spolu, je okouzlující. Pohled Michelle Pfeiffer a Rutgera Hauera při východu či západu slunce je dostatečně srdcebolný a víc nepotřebuju. Nadhodnocuju hlavně proto, že je to jeden z filmů, který si vždy znovu ráda pustím. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Natáčení probíhalo od 2. srpna 1983 do prosince 1983 v Itálii. (ČSFD)
  • Kůň, na kterém Navarre jezdí, je friesianský chovný hřebec, který pochází z Nizozemí, což je rodná země Rutgera Hauera, který jej hraje. Na tomto druhu koně často jezdívali středověcí rytíři. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama