Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Působivý pohádkový příběh s místy tak nevlídnou atmosférou středověku, že to vypadá jako vystřižené ze Sapkowského. Zbytek je poctivě odvedeným řemeslem, které si diváka udrží po celou dobu, jak je to ostatně u Richarda Donnera obvyklé. Hudba od neznámého Andrewa Powella je občas lehce laciná a nevhodná, ale po většinu času děj velmi dobře podkresluje a v záběrech naplno využívajících nádherné exteriéry plní svoji úlohu způsobem zcela rovnocenným s daleko slavnějšími skladatelskými jmény. No a Michelle Pfeiffer je prostě nádherná;) 80% ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších fantasy vůbec. Výborné herecké výkony, exteriéry, námět a především vynikající soundtrack. Michelle Pfeiffer je nádherná. Škoda, původní dabing byl lepší, ale nevadí. Mj. úvodní titulky jsou naprosto famózní, první věc, která mne u filmu před více než dvaceti lety upoutala (geniální Andrew Powell), od té doby víc než klasika. http://www.youtube.com/watch?v=CLCNqpbx--g&feature=related A zde původní dabing: https://www.youtube.com/watch?v=6MCGs5DzhCc ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná fantasy, u které trochu zamrzí příliš infantilně pojatá postava M. Brodericka, co film sráží do kategorie s nálepkou "pohádka pro děti". Tolik vychvalovaná hudba mě osobně vyloženě s*ala, ničila atmosféru a místy rvala uši. Michelle Pfeiffer byla jako vždy až étericky krásná a R. Hauer v roli rytíře Navarra také odvedl přesvědčivý výkon. Zkrátka slušný nadprůměr pro děti i dospělé, škoda té moderní, absolutně nevhodné hudby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jastrabiu ženu som chcel po dvadsiatich rokoch vidieť, aby som si doplnil Donnerovu filmografiu. Tento žánrový chameleón natočil horor, rozprávku a niekoľko buddy filmov. Bohužiaľ práve rozprávka mu príliš nevyšla. Tento film mi svojou temnejšou atmosférou pripomenul koprodukčné slovenské rozprávky z 80tych rokov. Lenže tie mali v mojich slovenských očiach svojské čaro, kdežto Jastrabia žena pôsobí, odhliadnuc od jedného nadprirodzeného prvku, ako historický film zo stredoveku. Je ťažké dodať adekvátnu atmosféru tomuto žánru, nestačia na to iba kostýmy, dobre vybraní herci a krásna príroda. Ale to nie je Donnerova chyba, jednoducho sa to už dôveryhodne natočiť nedá a preto filmový priemysel presedlal na temnejšie vysokorozpočtové fantasy príbehy, ktorým práve technické možnosti v dôveryhodnosti pomáhajú. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní fantasy od Richarda Donnera s Michelle Pfeiffer. Celý film doprovází syntetická 80ková hudba, což je u středověké fantasy dost neobvyklé. Sledujeme zde tragický osud dvou milenců, kteří jsou prokletí. Tuto kletbu se snaží celý film zlomit a porazit zlého biskupa. Není to špatné, akorát mi přišel film zbytečně natahovaný. "Podívej se na nás!" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Autor námětu k filmu Edward Khamara vyvrátil po čase tvrzení producentů, že jde o ztvárnění existující legendy. Přiznal, že ho příběh napadl při odpoledním joggingu. [Zdroj: extralife.cz] (pornogrind)
  • Kvôli lepšiemu a názornému vykresleniu vlčieho alterega hlavnej postavy (Rutger Hauer) boli z Kalifornie dovezení štyria sibírski vlci. (misterz)
  • Warner Bros. k filmu napsali, že je založen na pravdivé středověké legendě, což ale není pravda. Edward Khmara to oznámil Spisovatelské asociaci a Warner Bros. mu tedy musela vyplatit peněžité vyrovnání. Avšak prohlášení o středověké legendě z filmu odstraněno nebylo. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama