Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

genetique 

všechny recenze uživatele

Rozprávková romantika, ktorá už trošku dopláca na svoj vek. Priaznivejšie hodnotenie by dostala v prípade umiernenejšej hudobnej zložky a väčšej výpravy, ktorá by lepšie zvýraznila atmosféru. Ak by tvorcovia trošku popracovali na odstránení infantilnosti, tak mohol byť z toho viac, než len milý filmík, ktorý poteší nápadom, dobrými hercami a niektorými dobrými scénami. 60%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Krásný film s neodolatelnou středověkou pohádkovou atmosférou. Film jsem viděl prvně asi v deseti letech a mám ho pořád hrozně moc rád. Ta často kritizovaná hudba mi do filmu celkem pasuje a nedovedu si jej bez ní představit. Rudger Hauer coby černý rytíř Navarre je fantastický a charisma z něho přímo sálá. Michelle Pfeiffer je okouzlující a nádherně křehká. Jenom ten Matthew Broderick mi mezi ně zpočátku příliš nepasoval (myslím tím jeho postava, zahrál ji dobře), ale zvykl jsem si. Rudgerovi s Michelle to ohromě sluší a tvoří krásný pár. Úžasná a nedoceněná romantická fantasy, které nemohu prostě vytknout vůbec nic. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dokonalost, herci, atmosféra, režie, úžasný a strhující soundtrack.Jako malej jsem to miloval a miluju stále.Když mě bylo asi tak šest, tak sem každej den otravoval maminu nebo tatíka ať to skočej půjčit do video půjčovny.Vždycky jsem chtěl jen Jestřábí ženu, Princeznu nevěstu, Batmana, Nekonečný Příběh a Predátora, ježiš...už v šesti letech jsem měl skvělej vkus.100%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $18,432,000Tržby Celosvetovo $18,550,000║ Režisér Richard Donner týmto dobrodružno-fantasy filmom dokazuje svoju všestrannosť a zručnosť. Príbeh je jemne obohatení s fantasy prvkami, kde ide o premenu medzi dnou a nocou v podobe muž-vlk / žena-jastrab, dej výborne dokresľuje vizuálne poňatie a taktiež hudba. /95%/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní fantasy od Richarda Donnera s Michelle Pfeiffer. Celý film doprovází syntetická 80ková hudba, což je u středověké fantasy dost neobvyklé. Sledujeme zde tragický osud dvou milenců, kteří jsou prokletí. Tuto kletbu se snaží celý film zlomit a porazit zlého biskupa. Není to špatné, akorát mi přišel film zbytečně natahovaný. "Podívej se na nás!" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Natáčení probíhalo od 2. srpna 1983 do prosince 1983 v Itálii. (ČSFD)
  • Navarre (Rutger Hauer) je během potyčky na louce s biskupskou stráží zasažen šípem do ramene. O dva dny později, když se opět mění z vlka na člověka, ale nemá na rameni žádné zranění. (Rattus Rattus)
  • V jedné scéně řekne Navarre Philippovi, aby jel na koni do hradu a plácne jeho koně, aby jel rychleji. Nicméně, když se poprvé tato scéna točila, Rutger Hauer (Navarre) koně plácl tak silně, že odstartoval na kopec, až úplně zmizel za horizontem. Kůň byl na Matthewa Brodericka moc silný, než aby ho mohl zastavit. Jediné, co ostatním tedy zbývalo, bylo sedět a čekat, než se vrátí zpátky. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno