Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nádherně ponurá pohádka z patřičně temného středověku, dojemně hrdinská i romantická. Její fantazie létá na křídlech jestřába a disponuje vlčími tesáky. Vypráví o krutém prokletí, které nezná slitování ... a o oddané lásce, která každý den čeká na kratičké okamžiky střídání dne a noci, třebaže jsou pro ni nanejvýš bolestné. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Donnerovi se podařilo (v tomhle případě bohužel nešťastně) zkombinovat dvě věci, které například Ritchie s Artušem dotáhl do dokonalosti. Nebyla to totiž ani temná fantasy, ani sebeparodie. Z obojího tak trošku, což ve výsledku vypadá celkem groteskně. Špatné to nebylo, ale dohromady takové nijaké. 60% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná a dobře natočená legenda se středověkými motivy a s dobrými herci a dokonce i slušnými triky. Sice se rozvíjí pomalejším tempem, ale jde o legendu, navíc aspoň takto člověk více vklouzne do tohoto světa. Navíc se mi líbilo i to „vyjednávání“ s Bohem. Pravda, mohlo to být kratší, občas méně patetické a ta elektronická hudba do toho ne vždy sedne, taky zápletka postrádala větší napětí (třeba jsem čekal, že kněz, který se spojil s temnými silami, ten závěr dvojici pěkně osladí, ale ono nic), ale stejně se na to dobře koukalo a ten nadhled to příjemně odlehčuje. ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších fantasy vůbec. Výborné herecké výkony, exteriéry, námět a především vynikající soundtrack. Michelle Pfeiffer je nádherná. Škoda, původní dabing byl lepší, ale nevadí. Mj. úvodní titulky jsou naprosto famózní, první věc, která mne u filmu před více než dvaceti lety upoutala (geniální Andrew Powell), od té doby víc než klasika. http://www.youtube.com/watch?v=CLCNqpbx--g&feature=related A zde původní dabing: https://www.youtube.com/watch?v=6MCGs5DzhCc ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V base mi bolo lepšie. Môj spoluväzeň bol lupič a vrah. Ale vážil si ma.“ JASTRABIA ŽENA mi v mnohom pripomína stredovekú detektívku MENO RUŽE (no dobre, Ecova adaptácia vznikla až o rok neskôr). Snímka pochádza z čias, kedy Richard Donner robil hit za hitom (PRICHÁDZA SATAN!, SUPERMAN I - II), Rutger Hauer bol medzinárodná hviezda (ORANŽSKÝ VOJAK, BLADE RUNNER) a Matthewa Brodericka sme pokladali za vychádzajúcu hviezdičku (MAX DUGAN SA VRACIA, BOJOVÉ HRY). To Michelle Pfeifferová bola krásna a skvelá už vtedy. Ľúbostná temná rozprávka JASTRABIA ŽENA ponúka okrem ponurej atmosféry (okorenenej netradičnou hudbou, budete počuť) a silných hereckých výkonov, tiež nestarnúcu zápletku o prekliatej láske, kedy sa ONA cez deň mení na jastraba a ON v pochmúrnej noci na vlka (TO je nápad). Výborné, výborné a ešte raz výborné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • První volbou pro natočení exteriérů bylo tehdejší Československo, následovalo pak Španělsko a úspěšná byla až Itálie. (Rattus Rattus)
  • Osudové zatmění je zobrazeno, jak začíná s měsícem na levé straně Slunce. Pokud zatmění Slunce nastane uprostřed dne, tak v severní zeměpisné šířce se měsíc pohybuje zprava doleva přes Slunce. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama