Reklama

Reklama

Dokonalý podraz

(seriál)
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2012), 54 h 34 min (Minutáž: 41–57 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Timothy Hutton, Gina Bellman, Saul Rubinek, Beth Riesgraf, Aldis Hodge, Phillip Edward Van Lear, Christian Kane, Jaime Ray Newman, Scott Lowell (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jeden sa vyzná v únikoch. Jeden v boji. Jeden v počítačoch. Jeden v predstieraní. Všetci sú zlodeji, zvyknutí hrať sólo. Spojí ich ale jeden, ktorý má plán. Nikto nemá rád bohaté korporácie, skorumpovaných podnikateľov či politikov. Na súdoch proti nim jednotlivec neobstojí, strácajú obrovské balíky daňových peňazí... A tento tým vždy nájde cestu, ako im podkúriť a pritom trochu pomôcť bežnému človeku bez vplyvu, i sebe. (MoiJe)

(více)

Recenze (70)

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Nevyhnem sa porovnaniu s "Prefíkanou bandou". Akurát tento seriál je teda o triedu nižšie. Podvody riešené často spôsobom deus ex machina. Stále je to príjemne zábavný seriálik, lenže zatiaľ čo na Prefíkanú bandu som číhal už pol hodinu pred jej začiatkom, toto mi ku životu nechýba a väčšinou na to čumím iba z dlhej chvíle. Podfuky sú tu menej uveriteľné, často príliš prekombinované a ku postavám som si tiež nenašiel cestu. Dobrá zapchajdiera, ale tam to začína aj končí. A každý, kto niekedy videl Prefíkanú bandu (ano, produkt plejsment tu robím zámerne), na toto rýchlo zabudne. Chýba tomu šarm a elegancia Pref.. No veď už vieš.. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to narovinu - Leverageje hloupočký seriál, napěchovaný klišé a opravdu velkou dávkou nereálných a těžce přehranýh scén. Navíc je to seriál snad s nejhoršími visuálními efekty, jaký lze momentálně potkat (díl s letadlem a jeho přistáním kdesi na silnici tomu nasadil korunu). Jedno se mu však musí nechat, a to je asi to zásadní - zábava. Poslední dobou jsem hledal seriál, který by mě chytnul. Pseudointelektuální seriály typu Heroes a Fringe jsem po dvou sériích vzdal, protože zašli do nesnesitelných zvratů. Leverage se táhne ve své klidné, scénáristisky poměrně tupé linii, ale ještě jsem nenašel dík, u kterého bych se vyloženě nudil. Navíc mě kolikrát dokáže rozesmát více než třeba poslední díly Big Bang Theory či How I Met Your Mother, kde už je znatelný těžký úpadek. Ale co je pro mně hlavní - za tři dny jsem sjel tři série a klidně bych si dal další, kdyby už byla na světě... v průběhu druhé série to začíná být těžče šablonovité, ale díky alespoň za postavu Parkerové, která mě opravdu, opravu baví. Dokonale oddechový a zábavný seriál - zapomeňte na hloupost a užívejte si... dal bych 4 hvezdičky, ale díky Parkerové plný počet. ()

Reklama

FortKnox 

všechny recenze uživatele

Taková blbinka, na kterou se moc hezky dívá. Někdo si dal hodně práce, aby to všechno do sebe pasovalo. Pokud nastane nereálná situace přijde Parkerová udělá si ze vzniklé situace srandu a děj pokračuje dál. Rychle to odsejpá, dá se sledovat jeden díl za druhým. Pokud chcete vidět něco jiného něž na co se běžně díváte, ideální záležitost. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivný mix pohodového seriálu o cool sympatických superzlodějích/podvodnících a něčeho trochu vážnějšího. Režiséři a scénáristi prostě vůbec nevychytali, co vlastně vytvářejí - osobní věci kolem Timothyho Huttona (a je to zatraceně dobrý herec) jsou v naprostém nesouladu s tím, jak je jednak formálně podáno provedení jednotlivých akcí, a hlavně jak se všechno zvládá levou zadní skrzevá geniální hackerství a hrubou sílu (samozřejmě bitky jeden sympatický drsoň versus deset záporných drsoňů s pistolemi se odehrávají mimo záběr, vidíte jen "před" a "po"). Je to škoda, protože jednotlivé postavy jsou mi sympatické a baví mě, ale celkově mám k Leverage takový odpor, který mi brání dívat se na každý další díl, i když dobře vím, kdy je dávají, a mám v tu dobu i čas. 60% a víc ani ránu. I když je to místu opravdu vtipné, mně víc sedí britský Hustle. ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Celkem povedenej seriál s nadhledem.. a ten jejich boss je pořádněj sympaťák. Trochu bych řekl, že s jeho postavou ten seriál stojí a padá.. Docela se mi líbí, jak si Leverage na nic nehraje, nic moc neřeší.. jen svižně plyne, vypráví a občas si komicky utahuje sám ze sebe. Taková příjemná seriálová jednohubka. ()

Galerie (770)

Zajímavosti (2)

  • Mentora Parkerové (Beth Riesgraf) Archie Leach (Richard Chamberlain), který se v jedné z epizod objevil, je odkazem na Archibalda Leache, více známého pod jménem Cary Grant, který si ve filmu Chyťte zloděje (1955) zahrál právě roli zloděje. (Ragdoll)
  • Ve třetí epizodě přijede Eliot (Christian Kane) na koni do stájí a říká: "Pony express is never late". Jedná se o odkaz na dokumentární seriál Into the West (od r. 2005) rovněž z produkce TNT, kde postava ztvárněná Christianem Kanem jezdí pro Pony Express. (Barrymore)

Reklama

Reklama