Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

monolog 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly. A musím říct, že to je moje guilty pleasure. Sice občas jde i o to, jak se najde vrah, ale to nejhlavnější je Velký detektiv a jeho vochcávání civilů. Jako moc jsem si to užil. Sice Rudý John byl i na můj vkus vybrán trochu na sílu, ale jinak se tu i dobře pracuje s postavami z předchozích dílů, které se znovuobjeví... Jako, lituju, že to na DVD nevyšlo s českým dabingem. Ale možná to nebudu v budoucnu řešit. A doporučuji poslední sérii, kde se vyřeší všechny postavy a jejich budoucnost. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Simon Baker se dočkal svojí životní role, divák další tuctovky, kampani navzdory.. A navzdory svojí zvláštně schizofrenní postavě, která se však chová spíš jako mentál, drží seriál, který se zoufale snaží diváky přesvědčit - manipulovat jimi - o své výjimečnosti v podobě sofistikovanosti i ozvláštněních a oživeních krimižánru, aby však byl v podstatě nesmírně konvenční záležitostí, pohromadě.. Velmi zábavné, leč o moc slabší, než jak si tahá triko.. ()

Reklama

Chris Masters 

všechny recenze uživatele

Nechť si každý říká co chce, mě kouzlo tohoto seriálu dostalo. Hlavní příběh, který se točí okolo Rudého Johna, to je to co mě dostalo. Pro mě je to proto, nejlepší detektivní seriál! Simon Baker je jako Patrick Jane naprosto skvělý. A nesmím zapomenout na krásnou Amandu Righetti :) Právě běží poslední série, tak uvidíme čeho se v ní dočkáme. A mimochodem: Tygře, tygře rudě žhnoucí.... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I když se mi Baker v komedii Sex 100+1 celkem líbil,v opěvovaném Mentalistovi na mě působí jako namyšlený frajírek,každopádně jsem dnes shlédla epizodu,ve které jsem pochopila,že je to spíše jen maska,taková obrana proti okolnímu světu.Některé díly stojí za starou bačkoru,jiné jsou o něco zajímavější. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Herečka Amanda Righetti (Grace Van Pelt) v průběhu natáčení 5. série otěhotněla. A protože scenáristé její těhotenství do děje nezakomponovali, je ve všech scénách vidět za stolem, který zakrývá její břicho. (ČSFD)
  • Patrick (Simon Baker) mluví s novinářem po telefonu, ale v jednom záběru je znatelně vidět otočení digitální klávesnice na mobilu při změně polohy, což znamená, že hovor ve skutečnosti neprobíhal. (Tsukikage)
  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)

Reklama

Reklama