Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, že si nedají pokoj s těmi otravně koncipovanými seriály, kdy se v rozmezí 45. minut všechno vyřeší, pořád se tam vydatně kecá, když dojde na akci, tak jenom divák kroutí hlavou. Chápu, že v USA, když nějaký herec vleze do seriálu, tak je to ostuda, protože seriály se tam berou dost podřadně a o herci to svědčí, že buď byl slavný a není už o něj zájem, anebo teprve rozjíždí svou kariéru. A Simon Baker nikdy slavný nebyl, pár lidí ho zná, a tak ani nevadí, že hraje v této odpadové záležitosti. Seriál je to pochopitelně špatný a nijak se neliší od seriálové dikce a produkce z USA. Jinak ten díl jsem neviděl do konce. Nedalo se na to dívat a vypnul jsem to. Škoda proudu na takovou předvídatelnou ultrastupiditu v režii, kterou bych zvládl i já. Tak je to ubohé, a tebe Simone Bakere lituji, že v tom hraješ. Já bych honorář za tohle ani nechtěl. Tak moc bych se styděl, že jsem v tom hrál. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tééda, co všechno udělá americký systém proto, aby dokázal světu, že pouze jejich odborníci dokážou na všechno přijít. Teď maj mentalistu a to je takovej chytrej chlápek, že vlastně ani nemusí být vyšetřování. Ten ferda vždycky někam přijde a odemele přesně jak to bylo. To je teda Pan vyšetřovatel. Kam se hrabe rada Vacátko. Je mi normalně na blití z těch amerických hlavu - vymazávajícíh seriálů a filmů. USA je zlo Světa...ve všech podobách. Včetně filmů a seriálů, kde lidem úmyslně podstrkávájí kvalitu státních složek, jen proto, aby jsme si všichni řekli: Vždycky tě dostanou když budou chtít. Oni maj technoligii....a dneska dokážou tohle a tamto....a nemáš šanci..... Vzbuzovat v člověku obavy, aby se nedokázal nikdy vzepřít, když náhodou nebude se Systémem souhlasit je učíná propaganda režimu. V USA je prachobyčejná diktatura a evropské státy, ji vesele přijímají a podporují. Pak se to snaží napodobit a stejným způsobem ovliňovat Evropany. Viz Kobra 11, CI5, MI5, Kriminálka Anděl. Prostě odpad! Úplně všemi body to dokazuje. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Patrick je výrazně hezčí a o kousek sympatičtější než Dr. House, ale na rovinu musím říct, že ho žeru. Případy, které s bandou agentů řeší, možná nejsou zrovna nejoriginálnější, ale to divadýlko kolem, je prostě skvělé. K tomu si přidejte sériového vraha, který se objevuje v mnoha dílech a zabil Patrickovi rodinu (to není spoiler, dozvíte se to hned v prvním díle) a voala, je tu skvělý oddechový seriál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná odpočinková limonáda pro unavené prací. Snad jen pár jmen: 39letý charismatický Australan Simon Baker (mentalista Patrick Jane) s pěkným úsměvem, 30letý Welšan Owain Yeoman (fešák z vyšetřovací party Wayne Rigsby) a 35letý Američan Tim Kang (Asijec z vyšetřovací party Kimball Cho). Věk protagonistů se vztahuje k první řadě seriálu. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick Jane) si za jednu epizodu přijde na přibližně 350 000 amerických dolarů. (Megalomaniac)
  • Herečka Amanda Righetti (Grace Van Pelt) v průběhu natáčení 5. série otěhotněla. A protože scenáristé její těhotenství do děje nezakomponovali, je ve všech scénách vidět za stolem, který zakrývá její břicho. (ČSFD)
  • Tato epizoda je speciální, protože se příběhově odehrává několik let před prvním dílem a funguje jako úvod do seriálu. (Rominator)

Reklama

Reklama