Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

rt12 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí čtvrté sérií zvyšuji o hvězdu, díly s Rudým Johnem byly většinou zdařilé a napínavé. Některé díly byly přitažené za vlasy až moc. Díly Jahody se šlehačkou a celé uzavření a zabití Rudého Johna, mělo takto skončit. Po prozření, že se tak nestalo se z toho začala vařit příliš kombinovaná, nastavovaná kaše. Připisuji: od poloviny páté série do osmého dílu řady šesté to bylo na solidní čtyři. Ovšem devátý díl v šestce to posadil zase zpět. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V současné době už mě tento seriál vůbec nebaví a nezajímá. Tvůrci jenom na začátku v první sérii chtěli vypadat zajímavě, nevšedně a do seriálu tedy vložili vsuvku s Red Johnem. Divák si tedy myslel, že Jane je Red John. Ale nakonec to je jinak. Dokonce i romantická vsuvka (Jane a Lisbonová) byla ukončena v tomto seriálu. Jsem ale rád, že romantická vsuvka v seriálu Bones pokračuje. To je však jiný seriál, že... ✔ ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mentalista je hrozná hovadina o jednom nazrzlým kokotovi. Viděl jsem asi dva až tři díly a stálo mě to mnoho sil. Najít takovou sračku není vůbec jednoduché. Možná kdbyby v hlavní roli byl nějaký sympaťák, tak by se moje hodnocení mohlo diametrálně lišit. Ale to jsou samá kdyby a ty neplatí na CSFD.cz a ani v životě. Ty sračky, které vypouští z úst snad ani nepotřebují další komentář. Možná kdbybych měl o IQ méně, tak bych byl býval nadšen. Takhle to bude odpádek. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem to dost čekal, ale paradoxně i tak je pro mne tento seriál (nebo alespoň jeho pilot) hodně velkým zklamáním. Začíná to nejnevýraznějším hlavním hrdinou za poslední seriálová léta, pokračuje přes podivné herce, kteří hrají spíše svými komickými grimasami než mluvenou řečí, a končí rádoby akční a napínavou snahou o efektivní zakončení dílu... navíc jsem měl pocit, že více než půlka seriálu je jen bezduchá vata plná podivných nudných řečí, hlavně aby se to včechno co nejdříve vyřešilo! Za to, že si Baker ustlal pod smajlíkem nakresleným krví jeho zavražděné rodiny, má ale u mě tvůrce malé plus. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)
  • Tato epizoda je speciální, protože se příběhově odehrává několik let před prvním dílem a funguje jako úvod do seriálu. (Rominator)

Reklama

Reklama