Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z najobľúbenejších kriminálnych seriálov. Seriál som začal pozerať kvôli obľúbenej Robin Tunney, ktorá je známa predovšetkým zo seriálu Prison Break. Na seriáli sa mi páči, že i keď sa jedná o kriminalistiku, je poňatý humorne a to vďaka hlavnej postave. Patrick Jane je skvelá postava a snáď to najlepšie z celého seriálu. Dodáva seriálu niečo, čo v iných kriminálkach nenájdete. Spôsob vyšetrovania. Výborne zahraná postava Simonom Bakerom. Chválim aj ostatných, menej známych hercov. Seriál získal cenu najlepšieho nováčika medzi seriálmi a získal si mnoho fanúšikov. 1. séria: 98% 2. séria: 95% Najobľúbenejšie postavy: Patrick Jane & Teresa Lisbon. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lépe jsem si vedl jako okultista. Alespoň jsem dával lidem naději. Falešnou, ale naději." Mám slabost pro týpky, kteří chtějí být za každou cenu nejchytřejší v místnosti. A právě skromnost je Mentalistova nejsilnější stránka. Vlastně není, je to celkem sympatickej chlubílek, kterej rád leze lidem do hlav a já jsem přes to jeho ego ze začátku špatně viděl, jak je agentka Lisbonová slabá a případy průměrný. Teď už to vím, takže jsem seriál přestal sledovat a chodím s ním po natáčení na jedno. Ještě nepoznal, že u našeho stolu není ten nejchytřejší. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Chvíli mě to bavilo. Ale fakt jen chvíli. Ono je to takový nedomrlý. Hlavní hrdina je chvíli sympaťák, ale pak začal bejt docela slizkej egoista, co se stará jen o sebe a svou pomstu. Jeho schopnosti jsou navíc skoro nadpřirozený, to by jste nevěřili, co všechno on dokáže, jak vám proniká do myšlenek a přehrabuje se v mozku.... A vedlejší postavy jsou vyloženě k smíchu! Dlouho mě tak nenudila podobná sebranka nulovejch charakterů a nevýraznejch přicmrndávačů. Ty lepší z nich maj jedinou dobrou vlastnost, že jsou vám ukradený a nelezou vám na nervy, jako ty ostatní. Má to jistou úroveň a pár dílů, kde se dedukuje z těch zdánlivě nepodstatnejch detailů je zajímavejch, ale určitě jsou lepší a zábavnější seriály. Například seriály, kde si oblíbíte postavy. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V současné době už mě tento seriál vůbec nebaví a nezajímá. Tvůrci jenom na začátku v první sérii chtěli vypadat zajímavě, nevšedně a do seriálu tedy vložili vsuvku s Red Johnem. Divák si tedy myslel, že Jane je Red John. Ale nakonec to je jinak. Dokonce i romantická vsuvka (Jane a Lisbonová) byla ukončena v tomto seriálu. Jsem ale rád, že romantická vsuvka v seriálu Bones pokračuje. To je však jiný seriál, že... ✔ ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)
  • Po vystoupení z výtahu v ústředí CBI (California Bureau of Investigation) lze na pravé straně několikrát zahlédnout portrét 38. guvernéra státu Kalifornie, kterým byl Arnold Schwarzenegger v období 17. listopadu 2003 – 3. ledna 2011. (Rominator)
  • Stavba, která představuje centrálu CBI v Sacramentu, je zadní část historického domu Pico House v centru Los Angeles. (seefoo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno