Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, že si nedají pokoj s těmi otravně koncipovanými seriály, kdy se v rozmezí 45. minut všechno vyřeší, pořád se tam vydatně kecá, když dojde na akci, tak jenom divák kroutí hlavou. Chápu, že v USA, když nějaký herec vleze do seriálu, tak je to ostuda, protože seriály se tam berou dost podřadně a o herci to svědčí, že buď byl slavný a není už o něj zájem, anebo teprve rozjíždí svou kariéru. A Simon Baker nikdy slavný nebyl, pár lidí ho zná, a tak ani nevadí, že hraje v této odpadové záležitosti. Seriál je to pochopitelně špatný a nijak se neliší od seriálové dikce a produkce z USA. Jinak ten díl jsem neviděl do konce. Nedalo se na to dívat a vypnul jsem to. Škoda proudu na takovou předvídatelnou ultrastupiditu v režii, kterou bych zvládl i já. Tak je to ubohé, a tebe Simone Bakere lituji, že v tom hraješ. Já bych honorář za tohle ani nechtěl. Tak moc bych se styděl, že jsem v tom hrál. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Mno, tak po třech dílech hodnotím spíše průměrně. Nic nového seriál nepřináší, když nepočítám detail, že týpek pomáhající policii má talent jako žádný jiný polda na světě. Klasická kriminálka, která se od různých CSI i tak liší, ale ničím ji nepřekonává. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Zatím nic moc. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po sedmi sezonách a 151 episodách Mentalista doklopýtal k závěru, za který se nemusí stydět. Můj vztah k němu se v průběhu těch sedmi let měnil - od prvotního nadšení z Patrika Jane coby "vážně se tvářícího Psych", přes fascinaci postavou všemocného sériového vraha Red Johna, až po znechucení z toho, jak dlouho se jeho linie táhne. Víte, jak se pozná, že krimi procedurálka umírá? Když v diskusích drtivá většina příspěvků patří shipperům (nejčastěji ženského či neurčitého pohlaví), zuřivě řešícím vše kolem možných kombinací postav s romantickou zápletkou (hlavně Jisbon). A i ony se v poslední řadě dočkaly! V té době jsem koukal už spíš ze setrvačnosti, v naději na občasný hravý díl, připomínající první řady. Ale nelituju toho, Cho vybírající svatební šaty v poslední episodě mě utvrdil v tom, že mě to vlastně bavilo víc, než mnohé show, co se rozplynou do ztracena pod sekerou diváckého nezájmu. Takže nakonec ponechám své hodnocení na 4/5. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně ten typ detektivního seriálu, který mi vyhovuje. Má sympatický tým vyšetřovatelů včetně provokatéra Patrika s holmesovskými dedukčními schopnostmi a osobitým humorem. Nejsou zde žádné příliš drastické scény, je tu málo výbuchů a akčních přestřelek, jen občas nějaká ta honička. Kvalita jednotlivých epizod je kolísavá, jako ostatně u všech mnohadílných krimiseriálů, ale to mi nevadí. Ráda si hned na začátku typnu viníka a občas se i strefím. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)
  • Patrick Jane (Simon Baker) jezdí v klasickém francouzském autě Citroën DS kovově šedé barvy vyráběném v letech 1955–1975. (Rominator)
  • Patrick (Simon Baker) mluví s novinářem po telefonu, ale v jednom záběru je znatelně vidět otočení digitální klávesnice na mobilu při změně polohy, což znamená, že hovor ve skutečnosti neprobíhal. (Tsukikage)

Reklama

Reklama