Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je zajímavý po vizuální stránce. Speciální efekty sice nejsou na hollywoodské úrovni, ale i tak si divák může užívat nemála atraktivních postapokalyptických záběrů, po kterých já jsem vždy bažil, a byl jsem schopen kvůli nim překousnout leckteré slabší filmy, jako třeba Vodní svět. Velkoměsta prorostlá vegetací působí úchvatně. Nakonec jsou ale nejsilnější záběry stejně z vylidněného Černobylu, kde se městské stavby ustupují přírodě. Vytknul bych vše dramatizující komentář, rádoby efektní prostřihy a celkově bych se pozastavil nad tím, zda-li lze vůbec tento film nazývat dokumentem. Velké množství zde uváděných informací, ač jsou od odborníků, jsou pořád jen hypotézy. Celý dokument mi připadá jako hodně velký vzdušný záme ()

ic 

všechny recenze uživatele

Fakt špatný provedení, jako fajn odborně spekulovat, co by se stalo na světě bez lidí, ale těžko se dá předpokládat ten scénář, že lidi prostě zmizí jako lusknutím prstu. To je asi tak reálná představa jako že ze vteřiny na vteřinu bude lidí najednou dvojnásobek, prostě se objeví dalších 7 miliard lidí… prostě kravina. No když to celé odvozují od téhle blbosti, že tam někde bude zapnutá varná konvice a že psi budou zavření v domech… ehmmm, tím to hodně zkazili. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Dokument ako celok beriem, je originálny aj poučný, a je aj zábavný, no rozhodne má čo ponúknuť. Nevadili mi ani lacné, amatérske počítačove triky, či niektoré menšie či väčšie chybičky scenára. Čo mi ale vadilo je tak trochu mierna zbytočnosť tohto filmu. A to už len z toho dôvodu, že vymretie ľudstva (t. j. 6,5 mld ľudí) zo dňa na deň jednoducho nie je nijako možné. Dokonca ani vymretie, či zmiznutie menšieho mesta si neviem prestaviť v tak krátkom časovom rozpätí. Ak raz ľudstvo vymrie, určite sa tak bude diať desiatky, možno stovky rokov, počas vojen, epidémii, hladu, prírodných katastrof a iných nepríjemných udalostí. Rozhodne však nezmizneme mávnutím čarovného prútika. A popri tom stráca aj zmysel uvažovať nad tým ako dlho by chátrali a rozpadávali sa ľudské výtvory a veľkomestá, keďže o niektoré by mohlo byť postarané aj o 200 rokov dlhšie ako o iné. A ak by sa aj naplnil autorov nezmyselný scenár zmiznutia ľudstva zo dňa na deň zabudol nám v dokumente ukázať, čo by sa stalo s tak veľkým množstvo mŕtvych tiel rozkladajúcich sa po mestách, dedinách, cestách, či v mrakodrapoch, alebo domoch. Myslím si, že psy by mali ešte dlho čo jesť. Ale aby som len nekritizoval, musím priznať, že film som v pohode dopozeral, nenudil som sa pri ňom a aj som sa niečo nové dozvedel. Za tento počin som vďačný a dúfam, že niečo podobné ešte v budúcnosti vznikne... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na začiatok kus poučky. Vrcholným štádiom biocenózy je klimax. Nikdy som netušil, že roky štúdia dokážem aj prakticky aplikovať. Všetko má svoj koniec a nič nieje večné. Tieto zdanlivo nemysliteľné myšlienky sú pre moderného človeka vzdialené natoľko, že sa nimi ani do hlbšej miery nezaoberá. Človek sa veľmi rád pasuje na vrchol pomyselnej prírodnej pyramídy. Ale čo sa stane, keď z nej odstránite vrchný diel? Odpoveď je, nič. Druhotná sukcesia je veľmi mocná zbraň prírody v boji s jej nepodarkom. Hrdza, fyzika, chémia, počasie či flóra neustále atakujú ľudskú umelo vytvorenú a bez vynaloženia obrovského množstva energie neudržateľnú spoločnosť. Samozrejme že, čím šli prognózy do vzdialenejších časových období a ohrávaním dvoch troch animácií dookola film skĺzol do nudnejšieho stereotypu, kedy nemal pomaly čo nové ponúknuť a nadviazať na fantastický úvod. Kašlite na recyklovanie! Zakopte všetko do zeme a dúfajte, že sa plasty guma a podobný sajrajt dostanú do vľúdneho prostredia, aby tu po nás niečo ostalo. Čo na tom že si budúci osadníci a šimpanzi budú myslieť, že sme žili vo vlastných odpadoch a Homo sapiens vyhynul lebo bol homo. Niečo po mne aj tak ostane! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Inu inu, je to JSEM LEGENDA bez Willa Smithe a bez těch zmutovaných podivností co se snažil vyléčit. Tak aspoň začíná tenhle pozoruhodný dokument. Je moc pěkné, že místo toho, aby se donekonečna zabývali tím PROČ tady nebudeme, se soustředí na to co se bude dít AŽ tady nebudeme. Vše je navíc podáno tak bezelstně a samozřejmě, až mi to trochu sebralo chuť snažit se čehokoliv dosáhnout. Když vidíte jak strašně nicotná je naše snaha po sobě cokoliv zanechat, zmrazí vám to úsměv na rtech. Opravdu. S chirurgickou pečlivostí nám inženýři, biologové a další odborníci přednaší fakta o budoucnosti i o minulosti. Samozřejmě převážně té americké, takže vidíme zkázu New Yorku, San Franciska, Chicaga, ale do Nového Jičína se nepodíváme ;-). No dobře dobře, je tam Paříž, Řím a pár dalších měst mimo USA. Zajímavé je (člověk by řekl, že se protrhne mnohem dříve), že z moderních lidských výtvorů by asi nejdéle vydržela Hooverova přehrada (jo ta, kde je ukryta Prajiskra) a její zmizení vidíme jako jedno z posledních. Škoda, že si tenhle dokument nevzal do ruky nějáký pracháč a nezainvestoval do efektů, protože s trikama od ILM by tohle byl dokument století (možná... jak jsme se dozvěděli, nemusel by to tak dlouho vydržet). P.S: Ani alieni nás ve vesmíru neslyší. Fňuk. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama