Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, nutící k zamyšlení. Po celou dobu sledování jsem byl překvapen, jak rychle některé věci v podstatě zmizí. U některých jsem očekával, že tady budou tisíce let. No jo, jenže s pečlivou údržbou lidí, bez ní... Triky nejsou na vysoké, ba ani vyšší úrovni, od začátku jde vidět, že je to dost levný dokument, ale co mi sakra po efektech. Rozhodně doporučuji všem. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Já tyto přírodovědecké dokumenty obdivuju, takže nemám jinou možnost:-) Pokud vás zajímá, jak dlouho budou stát pyramidy bez zásahu člověka, tak neváhejte a pokud je vám jedno, jak bude vypadat vaše kára za 10 let, tak nekupujte garáž a podívejte se na Life After People :-) 80% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zodpovídající otázku, co by bylo, kdyby lidí nebylo a vše tu po nás zůstalo. Tento dokument dává jasnou, vyargumentovanou odpověď a kdyby nebylo stále se do kola opakujících (i když velice pěkných) počítačových záběrů, s chutí bych dal i maximální hodnocení. Takto onen verdikt utekl skutečně jen o vlásek. 84% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal inspirovat (když jsem četl komentář) a z dlouhé chvíle jsem se dnes na tento dokument podíval. Hned na první pohled je jasné, že nevyšel z žádné evropské dílny a to je zásadní problém. Šmejdi, kontrolní otázka, co dělá železo ponechá-li se na dešti??? KORODUJE, VY TUPCI!!! Vůbec mě nevytočila nablblá animace, ale ten slovní projev kolem. Chvíli matka Příroda ok a za moment krvelačná bestie. Povrchní a hloupé. Rozesmálo mě, když jsme byli poctěni vidět, jak to vypadá 20 let po jaderné havárii v Černobylu. Kromě toho, že tam všechno stálo (a mělo to být dávno ZNIČENO zelení) byly jediné známky destrukce jen díky vrozené slovanské spořivosti, takže bylo vše rozkradeno a rozebráno. Emerická vědecko-naučná patlanina , která koresponduje s výší jejich školství. U nás tohle můžou pouštět na prvním stupni, v jejich očích zřejmě výukový program na prestižní universitě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Inu inu, je to JSEM LEGENDA bez Willa Smithe a bez těch zmutovaných podivností co se snažil vyléčit. Tak aspoň začíná tenhle pozoruhodný dokument. Je moc pěkné, že místo toho, aby se donekonečna zabývali tím PROČ tady nebudeme, se soustředí na to co se bude dít AŽ tady nebudeme. Vše je navíc podáno tak bezelstně a samozřejmě, až mi to trochu sebralo chuť snažit se čehokoliv dosáhnout. Když vidíte jak strašně nicotná je naše snaha po sobě cokoliv zanechat, zmrazí vám to úsměv na rtech. Opravdu. S chirurgickou pečlivostí nám inženýři, biologové a další odborníci přednaší fakta o budoucnosti i o minulosti. Samozřejmě převážně té americké, takže vidíme zkázu New Yorku, San Franciska, Chicaga, ale do Nového Jičína se nepodíváme ;-). No dobře dobře, je tam Paříž, Řím a pár dalších měst mimo USA. Zajímavé je (člověk by řekl, že se protrhne mnohem dříve), že z moderních lidských výtvorů by asi nejdéle vydržela Hooverova přehrada (jo ta, kde je ukryta Prajiskra) a její zmizení vidíme jako jedno z posledních. Škoda, že si tenhle dokument nevzal do ruky nějáký pracháč a nezainvestoval do efektů, protože s trikama od ILM by tohle byl dokument století (možná... jak jsme se dozvěděli, nemusel by to tak dlouho vydržet). P.S: Ani alieni nás ve vesmíru neslyší. Fňuk. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama