Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na začiatok kus poučky. Vrcholným štádiom biocenózy je klimax. Nikdy som netušil, že roky štúdia dokážem aj prakticky aplikovať. Všetko má svoj koniec a nič nieje večné. Tieto zdanlivo nemysliteľné myšlienky sú pre moderného človeka vzdialené natoľko, že sa nimi ani do hlbšej miery nezaoberá. Človek sa veľmi rád pasuje na vrchol pomyselnej prírodnej pyramídy. Ale čo sa stane, keď z nej odstránite vrchný diel? Odpoveď je, nič. Druhotná sukcesia je veľmi mocná zbraň prírody v boji s jej nepodarkom. Hrdza, fyzika, chémia, počasie či flóra neustále atakujú ľudskú umelo vytvorenú a bez vynaloženia obrovského množstva energie neudržateľnú spoločnosť. Samozrejme že, čím šli prognózy do vzdialenejších časových období a ohrávaním dvoch troch animácií dookola film skĺzol do nudnejšieho stereotypu, kedy nemal pomaly čo nové ponúknuť a nadviazať na fantastický úvod. Kašlite na recyklovanie! Zakopte všetko do zeme a dúfajte, že sa plasty guma a podobný sajrajt dostanú do vľúdneho prostredia, aby tu po nás niečo ostalo. Čo na tom že si budúci osadníci a šimpanzi budú myslieť, že sme žili vo vlastných odpadoch a Homo sapiens vyhynul lebo bol homo. Niečo po mne aj tak ostane! ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Místo názvu Planeta Země po vymření lidstva bych spíše uvažovala o Amerika po vymření lidstva, neříkám, je tu i pár "záblesků" z jiných částí Země, ale i tak mi to prostě vadilo... Prý planeta a je to ve většině jen o Americe... Blbý... No a taky nesouhlasím s pár názory co se zde objevily, takže další věc co snižuje moje hodnocení... Ale taky musím dodat, že některé poznatky byly zajímavé, takže úplně tragické to nebylo... Dvě hvězdičky jsou myslím objektivní ;) :D ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Děsivý dokument. Ehm...ale ne tím, co ukazuje. Mám ráda všechny ty filmy a počítačové hry o světě, kde je lidstvo na ústupu, ráda si prohlížím fotky z Černobylu atd, ale tohle bylo tak příšerně podané, že mi to žádné tohle potěšení nedalo. Dršňácký a přehnaně dramatizující hlas, co celým dokumentem provází, je až na hraně trapnosti. Celé je to nejspíš dělané pro ne moc přemýšlející amíky a podle toho ty "informace a hypotézy" taky vypadají. Bůhví jak dlouho třeba vysvětlují, že železo rezne...ne zrovna proč a jak rezne, ale že rezne. A takových perliček, o kterých normálních člověk věděl už v první třídě, je tam plno a jsou podávány tak, jakoby šlo o objevnou věc, o které běžný člověk neví nic. Rovněž celá konstrukce mnohaleté zkázy světa po lidstvu nepřináší nic nového, tedy alespoň člověku, co byl obdarován alespoň kusem logiky. Kdyby se "dokument" ostříhal o ty dramatické a zbytečné kecy, byl by možná daleko zajímavější. Takhle mě zabavilo jen pár záběrů z Černobylu...a kočky. Nic víc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad. Obstojné spracovanie. Priemerná réžia. Podpriemrná dramaturgia. To, čo iný pokladajú za najsilnejší moment - Černobyl - ma takmer odrovnalo. Chápem, že černobylské zábery zo súčasnosti sú výstižné a krajšie ako počítačové simulácie, ale nechápem, prečo ich nepoužili ako klasické ilustračky, oni miesto toho rozoberajú celú situáciu okolo výbuchu - čo to má sakra spoločné so zvyškom filmu??? ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Co se stane, až tu lidé nebudou, za 100 let, za 200 let, za 500 let, za 1000 let, ... ? Dokument ukazující skrze počítačové triky, jak to tu bude vypadat, až tu lidé jednoho dne prostě nebudou. Otázka na kterou si každý ve svém životě snažil najít odpověď, ale určitě ji nenašel. Tento dokument ukazující nepředstavitelné věci Vám otevře oči a ukáže, že život bude existovat i bez lidí. PS: Egoistům nedoporučuji ;-) ! Byl tu život před lidmi a bude tu i po nich. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama