Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Dokument ako celok beriem, je originálny aj poučný, a je aj zábavný, no rozhodne má čo ponúknuť. Nevadili mi ani lacné, amatérske počítačove triky, či niektoré menšie či väčšie chybičky scenára. Čo mi ale vadilo je tak trochu mierna zbytočnosť tohto filmu. A to už len z toho dôvodu, že vymretie ľudstva (t. j. 6,5 mld ľudí) zo dňa na deň jednoducho nie je nijako možné. Dokonca ani vymretie, či zmiznutie menšieho mesta si neviem prestaviť v tak krátkom časovom rozpätí. Ak raz ľudstvo vymrie, určite sa tak bude diať desiatky, možno stovky rokov, počas vojen, epidémii, hladu, prírodných katastrof a iných nepríjemných udalostí. Rozhodne však nezmizneme mávnutím čarovného prútika. A popri tom stráca aj zmysel uvažovať nad tým ako dlho by chátrali a rozpadávali sa ľudské výtvory a veľkomestá, keďže o niektoré by mohlo byť postarané aj o 200 rokov dlhšie ako o iné. A ak by sa aj naplnil autorov nezmyselný scenár zmiznutia ľudstva zo dňa na deň zabudol nám v dokumente ukázať, čo by sa stalo s tak veľkým množstvo mŕtvych tiel rozkladajúcich sa po mestách, dedinách, cestách, či v mrakodrapoch, alebo domoch. Myslím si, že psy by mali ešte dlho čo jesť. Ale aby som len nekritizoval, musím priznať, že film som v pohode dopozeral, nenudil som sa pri ňom a aj som sa niečo nové dozvedel. Za tento počin som vďačný a dúfam, že niečo podobné ešte v budúcnosti vznikne... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Svět bez lidí, zajímavá a přesto neuvěřitelná představa. Velmi zajímavý dokument o této zkutečnosti, který nahlíží až 10 000 let po vymření lidstva. Nevětším paradoxem je, že i přes náš obrovský technologický pokrok by po nás už za pouhých 1000 let nezůstalo téměř nic... Prvních 30 minut dokumentu je celkem nezáživných, ale s postupem času a posdějším datem po lidstvu nabírá dokument na zajímavosti. I tak je ale dokument jen velmi obecnou představou, zabývá se jen určitými aspekty a něco je jen velmi rychle nastíněno. K zamyšlení a pro nástin budoucnosti bez nás to ale velmi stačí. Přeci jenom je zřejmé, že nikdo nemůže z jistotou vědět, jak by to po nás vypadalo za 500 a více let. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Baktérie môžu parazitovať na svojom nositeľovi len dovtedy, kým ho nezabijú. Tým zabijú aj sami seba. Zem je však silný organizmus, zotavila sa z bombardovania meteoritmi, z niekoľkých dôb ľadových, z piatich masových vymieraní, zotaví sa aj z tohto, šiesteho, spôsobeného baktériami, ktoré so sebou stiahnu divočinu a väčšinu zvierat, ktoré v súčasnosti existujú. Tento dokument je len teoretizovanie, čo by sa stalo, ak by sa z ničoho nič ľudia vyparili. Neberie v ohľad príčiny, čo by k tomu viedlo. Keď sa tak stane, iste to tu niekoľko tisíc rokov nebude vyzerať tak pekne (zelené a plné života) ako je to tu prezentované. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby skvělý nápad. Jak by svět vypadal bez lidí. Ze dne na den žádní lidé. Fascinující myšlenka, ale to zpracování tohoto dokumentu mi nepřišlo až zas tak nápadité. Podle mě se režisér měl zaměřit na tuto problematiku více globálně. Občas nám ukážou psi, jako kdyby jiné domácí zvířata neexistovali, hodně se soutředil na flóru a na rozpad budov, ale fauna značně ztrácela. Proběhnutí lva po silnici to nezachrání. Ale líbil se mi třeba rozpad auta a další věci. Ale chtělo to podle mě podat o něco zábavnějíší formou. Protože je to malinko nudné... ()

Reverger 

všechny recenze uživatele

Krásně udělané, stylové a s dobře vybranou tématikou. Tedy alespoň ze začátku, pak už se to jen táhne. Z počátečních scén, jsem i snad…málem slintal, byl jsem nadšenej. Ale pak se to nudně vleklo, podle mého, až s takto dlouhou stopáží ten dokument neuspěl, chvílemi, jako by se tvářil, že neví o čem vlastně je a snaží se odbočovat, aby upoutal pozornost, což teda moc nezabralo, čekal jsem víc, ale i tak... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno