Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po výbuchu letadla s jadernou náloží ve Francii je bohatý otec ochotný udělat cokoli, aby splnil přání svého umírajícího syna. (Netflix)

Recenze (3)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dvěma velkým hvězdám rozdílných končin to v jednom filmu moc nesluší, ale oba se profesionálně doplňují pod silnou režijní taktovkou skvělého Younga. Film o nemocném chlapci a dvou mužích jeho života, jeden se stará o jejich panství na francouzském venkově a druhý je jeho milujícím otcem, oba však nezabrání tragickému konci, jen se jej snaží vytlačit ze svých myslí... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příběh o zhýčkaném nemocném chlapci a dvou mužích je poněkud rozvleklý a utlumený.(max.50%) ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější štědrovečerní pohádka ve společnosti několika splašených koní, dvojice hodných vlků a jednoho nezapomenutelného zámeckého strýčka Verduna. Velmi citlivé téma je dobře vedené rovněž citlivým způsobem, příběh s neodvratně smutným koncem i humornými momenty naštěstí nikdy neupadne do citového vydírání. Jediný můj problém spočíval se samotnou postavou rozmazleného kluka s dívčí ofinou, ke kterému si dlouho ne a ne z mé strany najít pořádně cestu, i k spočátku odtažitému otci v podání Williama Holdena jsem si tu cestu překvapivě našel o něco dřív. Bourvil, který své na první pohled tradičně humorné postavě pana Verduna vtiskl zároveň vedle jisté grotesknosti i pestrou škálu emocí, si mě opět podmanil od první chvíle. I epizodní postavy mě dokázaly zaujmout, ať už šlo o šlechtice nebo doktora pronášejícího ve své jediné scéně i nejedno zamýšlení na tehdejší dobu a vědu („Dnes posíláme lidi na Měsíc a přesto nemáme čas ani peníze na pořádný výzkum na záchranu životů.“). Mít v roli Pascala talentovaného dětského herce, který by diváka dokázal strhnout a bavit jako třeba v domácích filmech Tomáš Hollý, byl bych asi i já spokojen převelice. Od Terence Younga je to ale stejně druhý nejzajímavější snímek, který jsem viděl, hned po Čekej do tmy (1967). [75%] ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama