Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Proti Bradu Birdovi nemám ani to nejmenší, Michael Giacchino se také snaží, ale co z toho, když lehkou nudu střídají scény, které nejsou ani poctou, ani citací, jen starým zbožím (až na výjímky, třeba telefonní budku). Ale ve kterém filmu máte zase možnost vidět, jak Josh Holloway zneškodní Pavla Kříže. 70%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Mission: Accomplished. Nějakou dobu jsem s Birdovým pohledem bojoval, ale obzvlášť v sevřeném opakování celé ságy vyniknou jeho kvality. Tempo je občas téměř překotné, vyrovnává ho překvapivá kadence hlášek, výtečná pasáž v Dubaji a hravě špionážní nálada, umně kombinovaná s Abramsem nastolenými trendy. Na své si mohou s radostí přijít i fanoušci nejrůznějších sousedních sérií, protože Ethan v zachmuřených chvílích připomíná Jacka Bauera a ve finálním souboji zase Jamese Bonda. A právě tenhle průřez žánry i náladami nakonec Ghost Protocol vytahuje na pozici silného hráče. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen série, která s díly kvalitou roste, ale také přehlídka krásných lidí (žen, mužů), krásných věcí (hitech hračky, dokonale padnoucí obleky od drahých módních domů) a velmi dobré zábavy. Kvalitně odvedená práce, která se konečně dostává do humornější roviny a nebere sama sebe tak vážně. Scény v Dubaji si zaslouží druhé shlédnutí, zbytek doplním brzy, ale ten film mě tak nějak nabil pozitivní energií...a to nejen díky precizně televizním open titles:). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s jedničkou s přehledem nejlepší díl série, velmi hravý a vynalézavý (střílení si z vlastních trademarků, zkomplikování každé akce), akční (nejlepší mrakodrapová a vůbec akční scéna série) a vtipný, který stejně jako jednička hned na začátku pořádně zatřese celým univerzem (zavraždění ministra, uzavření agentury) a končí záchranou světa v poslední vteřině a pěknou osobní tečkou. Staré bondovské atributy jako Rusové, atomovky a diamanty působí archaicky, ale film se řítí vpřed a servíruje svižnou zábavu. Jeden z nejlepších špionských filmů vůbec. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Scéna, v níž si Etan Hunt (Tom Cruise) nechá na hlavu nasadit neprůhlednou kuklu od dlouhovlasého blonďáka, odkazuje na první Mission: Impossible (1996), v níž si od podobné postavy nechal nasadit podobnou kuklu ve scéně, kdy šel navštívit Max (Vanessa Redgrave). (Lorge)
  • Když Ethan Hunt (Tom Cruise) a Benji Dunn (Simon Pegg) míří do přísně střeženého archivu, vyjdou z Rudého náměstí v Moskvě, ale vzápětí se ocitají na II. nádvoří Pražského hradu s kaplí sv. Kříže v pozadí. Dále pokračují přes Španělský sál. (Robbi)
  • Některé české lokace ve filmu jsou: Praha - Smíchov, budova MeetFactory (pád Hanawaye - Josh Holloway - ze střechy). Praha - Nové město, Pštrossova a Vojtěšská ulice. Praha - Bubeneč, bývalá čistička odpadních vod. Praha - Hradčany a Pražský hrad. Praha - Vyšehrad, Cihelná brána. Praha - Staré Město, Mánesův most, Haštalská a Kozí ulice. Praha - Hlavní nádraží (scéna s Markem Stefanskim - Pavel Kříž). Mladá Boleslav - prostory bývalé věznice (úvodní scéna útěku). (LEGACY)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama