Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (216)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Suburbicon, holení a sestřih 8.500. To mi přijde dost za holení a sestřih. I na Suburbicon." V Suburbiconu bych chtěl žít. Slunce tam svítí, klid z toho místa přímo vyzařuje, všichni mají stejné domy, domobrana funguje skvěle a těch pár mrtvol beru jako cenu za dokonalost. Jen mě trošku zaskočilo, že jsem tam nepotkal žádného sympatického souseda. Jediní sympaťáci totiž byli šikanovaní černoši, ale já mám podezření, že tady pouze scénárista popustil uzdu své fantazii. Takže sympaťáci chyběli, jako postava mě bavil jen strýček Mitch, ale brodění v krvi mi zas tak moc nevadí a navíc jsem se naučil nepoznat pachatele při rekognici. To by měl umět každý dobře pojištěný občan. Stejně jako zlikvidovat dotěrného pojišťováka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový nemastný, neslaný. George Clooney snad nikdy nenatočí dobrý film. Přišlo mi to hodně kostrbaté, nezábavné a zdlouhavé. Matt Damon se mi do role příliš nehodil, zápletka mi nesedla, vtipné jsem zde nenašel vůbec nic a ve finále dojde na menší krájení chyba, ale film to už nezachrání.Docela jsem se trápil. 35% ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Takéto čierne komédie sú presne podľa môjho gusta, Coeni sa nezaprú. Po väčšinu filmu som sa spokojne usmieval, aj keď niektoré scény mohli byť vygradované ešte lepšie a niektoré boli mierne prehnané (hasičské auto zčistajasna na prázdnej ceste). Ale tá atmosféra vidláckeho malomesta v 50-tych rokoch 20. storočia bola úžasná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednorozmerné postavy v sociálnej kritike? Prečo nie, ak je to retro v rozprávkovom štýle Nožnicovorukého Edwarda, na ktorého výtvarný štýl tak trochu Suburbicon nadväzuje, alebo Coenovic vtipnej gangsterky, na ktorú je ale zase výsledok až príliš temný a málo vtipný. Myšlienky sú tak vo výsledku podané pomerne polopatisticky, čo by zase nevadilo, ak by bol film pevnejšie scenáristicky a režijne uchopený. Dobre sa mi naňho pozeralo, nič som vopred nezisťoval, takže aj zásadný zvrat ma dosť prekvapil a aj následné udalosti. Že sa bude kaziť všetko, čo sa môže, asi nikoho neprekvapí. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Občas mi připadalo, že Clooney neví, co chce vlastně točit. V jednu chvíli to byla nádherná absurditka z barevně vymodelovaných padesátek plná obskurních postaviček a vzápětí klasický thriller s variací na dokonalý zločin. Zápletka i průběh by bylo možnél použít v obou rovinách, ale to střídání, kor když bylo nejspíš nechtěné, mi moc nesedělo. Přes průměr to nakonec tahají herci, přičemž mě asi nejvíc ze všech bavil Isaac, který filmem bohužel jenom profrčel a zaujal i představitel hlavní dětské role. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • V čase 1:23:40, kdy strýček Mitch (Gary Basaraba) si v Nickyho pokoji sedá vedle postele a telefonuje, tak to není možné, protože v čase 1:14:10 slečna O'Roryová (Julianne Moore) vytrhla telefonní kabel ze zdi. (SniperG1)
  • Bratři Coenové napsali scénář k filmu už v roce 1986. George Clooneyho si jako režiséra vyhlédli v roce 2005. (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách v Itálii. (ČSFD)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama