Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Proč, proboha, nové pohádky jsou tak mizerné ? Protože se věnuje malá pozornost kráse ! Ano, slyšíte dobře: kráse ! V této pohádce je šišlající princ se "šufl hubou", princezna s "předkusem", král Vladan by potřeboval na zuby rovnátka, ale to i Tobiáš ! Krucifix, kdy už přestanou režiséři podceňovat dětského diváka ? Vždyť to je to první na co se dítě dívá ! Aby byla princezna krásná (co krásná - nádherná!) a princ, aby byl vysoký, měl postavu (V.Ráž, J.Štědroň,I.Palúch). Ostatní postavy mohou být komické (nikoliv směšné !) to je rozdíl ! Dítě se chce zasmát a ne, aby se za 20 min.začalo nudit a na dotaz co se mu nelíbí odpovědělo: " vůbec nikdo a nic mě nezaujalo " ( dítě 12 let ). Pohádky, v nichž hrajou výše jmenovaní princové se mohou opakovat dokolečka dokola a dítě se pořád baví ( a nejen dítě !) To bude asi tím, že minulí režiséři opravdu dbali na výběr hlavních postav a též na jejich fyzické přednosti. Pohádka je o k r á s e a poučení, nikoliv o násilí a lhostejnosti ( tím mám na mysli obsazování roli kýmkoliv). Nebo se snad mezi dnešními adepty herectví nenajde vysoký kluk s krásnými zuby a aspoň trochu koukatelným ksichtem ? ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší, ale tragédie jménem Tři srdce se naštěstí neopakovala (zlaté Tři životy, tam byla navíc i kapka decentní erotiky). Triky sice působí opravdu jako pěst na oko, Ohnivá královna v podání Jitky Schneiderové ve mně místy vzbuzovala i lítost a zcela jistě se to dalo natočit mnohem lépe... ale na jedno zkouknutí se to dalo. Ovšem to ulítlé muzikálové číslo, to už bylo i na mně moc a já nevěděl, jestli mám plakat, nebo se smát. A teď trochu analýzy. Narace je objektivní a hluboká, protože slyšíme myšlenky jedné postavy - kupodivu je to právě Ohnivá královna:-) A o mezerách příště:-) ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

O oblíbenosti této pohádky svědčí fakt, že ji dávají dost často v televizi. Samozřejmě vím, že kvalita a oblíbenost nejsou jedno a to samé, ale přesto se v tomto případě dost divím poměrně nízkému hodnocení. Tahle pohádka mi totiž rozhodně nepřijde jako typická televizní "tuctovka". Jednak za to může příjemná hudba Jiřího Škorpíka (včetně docela chytlavých písniček) a pak samozřejmě duo Abrhám/Šafránková. Pro někoho možná již "ohraná písnička", pro mě vždy znovu a znovu sázka na jistotu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená pohádka s přijatelnými a nerušivými triky, která bohužel ale je tak šíleně roztahaná, že místy nudí. Hodinová minutáž by byla akorát. Jedna vskutku pěkná písnička však nezachrání prostý příběh, který se v polovině těžce zkomplikuje, aby ke konci se vše rychle rozpletlo. Místy spíše povrchní podívaná, která potěší pěknými exteriéry. Toť vše. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jak natočit pohádku v deseti krocích: 1) Scénář a děj = šablona jak prase, hlavně se nesnažit vymýšlet nic, co není už 1000x osvědčeno, 2) Musí to být laciné, čím více, tím lépe a hlavně, ta lacinost musí bít do očí, 3) Nutno obsadit ansámbl, za jehož výkony bude divákovi při sledování pohádky trapno a zároveň celého štábu líto, 4) Nezapomenout zakomponovat nějakou českou novou blábolačku, aby se uživil autor hudby i textař, 5) Rychle vyprodukovat, sestříhat a švihnout to mezi vánoční pohádky, 6) Na ostatní kroky srát a hlavně to udělat rychle, aby se spotřeboval rozpočet na pohádky a příští rok byl taky nějaký. ~~~ 1,5* aneb další klasická moderní pohádka, ta půlhvězda navíc je za kostýmy, alespoň někdo si dal při tvorbě práci. Nebýt Stracha s Andělem Páně, tak už by bylo natáčení moderních pohádek a jejich uvádění o vánočních svátcích zakázáno vyhláškou Ministerstva kultury. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Tadeáš (Martin Kraus) u jezera narazí do neviditelné „stěny“ chránící sousední království, se neobjeví na stěně obtisk jeho těla. V ostatních záběrech, kdy na stěnu sahají Bruno (Martin Dejdar) a Rozárka (Anna Fialová), se obtisky jejich rukou objevují a dokonce se objeví i obtisk Brunova těla, když do stěny narazí. (Krocka)

Reklama

Reklama