Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Ani ten největší spratek si nezaslouží, aby mu nějaký cizí zmetek, který honí pecky, svoje ego nebo kdovíco, zkazil celý život. Tyto skutečné příběhy o nespravedlnosti a o laxnosti justičních systémů mě srazí vždycky do kolen. Hilary Swank i Sam Rockwell vtiskli svým sourozencům maximální dávku přesvědčivosti a protestuju, že se jim i celému filmu úplně vyhnuly oskarové nominace. Moc se mi líbily i Minnie Driver, Melissa Leo a Juliette Lewis. Všechny herecké výkony značnou měrou přispěly na intenzitě filmu. Jinak jsem tvůrcům vděčná, že to zapíchli v pravý okamžik. Divák si tu nepříznivou péesku vyšťourá (nebo se jí nechtěně dozví) stejně jinde a ten filmový závěr mi připadal únosnější. I tak dostaly emoce poměrně zabrat. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli sudnych dram som uz cosi videl, ci uz ceskoslovenske filmy, ale hoci aj tie povodom z USA /tusim Primal Fear, Wellesov Compulsion, Anatomie Vrazdy a Obhajce + este cosi/, no ale tento je suverenne najslabsi. Film najprv nema tempo, a ani jeden strhujucejsi moment, reziser Tony Goldwyn mi nic nehovori a po tomto filme to este asi dlho tak aj ostane. Hillary Swank /Million Dollar Baby/ doslova prehravala, Sam DobraSkala tiez a ucast Juliette Lewis /Natural Born Killers/ som mal na haku. Respetivne ju otvorene nemam rad od uz spominaneho NBK. nerad ide proti prudu a ak uz musim, len lahko klzem po vlnach abych sammoc nenamocil - tu le treba byt drsny, ba urcite j kruty k filmu - komplet to zhorelo, o zarobku mozu tvorcovia snivat 10 % ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nezbývá mi, než být přísný. K Hilary Swank nemám žádné výtky, její herecké umění bych si nedovolil nikdy zpochybňovat, ale mám pocit, že maskéři si někde váleli šunky, protože přirozené stárnutí je zde nějak prapodivně (ne)vyřešeno, což musí být i pro absolutního laika jako pěst na oko. K příběhu: Kdyby se to celé nemotalo jen kolem Swank a jejího úsilí nalézt důkazy, tu čtvrtou hvězdičku bych rád přihodil. Očekával jsem trochu pestřejší dějovou linii, tzn. že by mě docela zajímalo, jak se Kenneth vypořádává se svým pobytem ve vězení, dočkal jsem se však bohužel jen špetky útržků a když k tomu přičtu trochu nesympatický sentimentální závěr, vychází mi čistý průměr. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tento film se objevil ve špatnou chvíli. Řemeslně je to totiž skvěle odvedená práce, která v mnoha směrech splňuje přesně to, co se od snímku takového kalibru očekává - herecké obsazení, napětí, námět, příběh podle skutečné události (čemuž se ani nechce věřit)... Zkrátka skvělé zpracování. I přesto je však tento film neuvěřitelně pohádkoidní, což se dnes už příliš nenosí. Zkrátka natolik ukázkovou americkou justiční pohádku, která vyobrazuje skutečnosti TAK vzdálené běžné realitě, že to diváka zkrátka nedokáže pohltit, abychom pohledali. Dokázal bych si představit, že tento snímek by způsobil ještě v takových 90. letech poprask, ale dnes? Dnes jde jen nadstandardně zpracovaný průměr. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)

Reklama

Reklama