Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $6,797,696Tržby Celosvetovo $10,977,000Tržby za predaj DVD v USA $6,153,401 //počet predaných kusov 407,641║ veľmi pomalé a nezáživné podanie, kde sa utopí aj talent hercov ako Hilary Swank a Sam Rockwell /40%/ ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Závěr byl dojemnej, bodejť ne, když se k němu plazil 100 minut dlouhý příběh, který ovšem tuto stopáž nedokázal naplnit dostatečně strhujícím obsahem. Zejména první hodina byla nudná jako školení o bezpečnosti práce. Ze scénáristického hlediska je pak neomluvitelná nesmyslně odložená konfrontace s bývalou ženou obviněného a je mi úplně jedno, jak to bylo ve skutečnosti, ve filmu to takhle prostě nefunguje. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

LIDI NERADI PŘIZNÁVAJ SVOJI CHYBU...... /// Kenny je typickej chlápek z americkýho venkova s IQ cca 70 (námitka – předsudek! Přijímá se...). Poté co nás přesvědčí, že na svobodě opravdu nebude nikomu chybět (námitka ctihodnosti, protože... – Přijímá se!) rozhodne se Betty Anne dokázat, že její brácha má prima ségru. Aby bylo jasno – není to žádná supermanka (nebo snad kočičí žena...). Kvůli bráchovi (a škole) má trablů 3 prdele. Ale jinak je to samozřejmě americká pohádka o síle sourozenecký lásky se značkou ,,DLE SKUTEČNÝ UDÁLOSTI“. Obětovala mu celej život, proto je lehce emoční závěr logickej a celej film je jistě důležitej pro všechny obyčejný lidi, aby neztráceli naději v sama sebe. Na systém se vyserte! (Námitka, jak Fr může vědět, že nám systém nepomůže?...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zavřeli mi bráchu. Co mám dělat? 2.) Chci se nechat dojmout příběhem, kterej napsal sám život. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jak už to u snímků s Hilary Swank býva, film stojí především na strhujícím výkonu Hilary Swank. Její kreace sestry s buldočí povahou a nezdolným odhodláním je chytlavá, líbiva a značně syrově zahraná tak, že se nemůže divákovi nezamlouvat. Kupodivu i Rockwell, jinak průměrný herec, se v roli vězně nebývale pochlapil. Netroufal bych si Conviction zaškatulkovat mezi klasická soudní dramata. Nedosahuje sice kvalit například Haggisového "The Next Three Days", které je dramaturgicky vyzrálejší a daleko sofistikovanější v rámci pohledu "zevnitř" - tedy fungování vězení a příprava celého plánu osvobození. I tak je ale Odsouzení dobrý film. Velice civilní, jemně konzervativní a Hilary je neskutečně impulzivní "great woman", takže proč ne. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dráma o tom, ako silný jednotlivec vedie nerovný boj s veternými mlynmi systému. A vyhrá. A je to podľa skutočného príbehu. Takýchto tu už fakt boli tucty, lepšie i horšie, ale asi nie je náhoda, že tento druh filmov sa cíti najpohodlnejšie niekde na Hallmarku. Ale napriek tomu nebudem až taký prísny, lebo: a) je tu len nutné minimum citového vydierania (žiadne spomalené zábery objímania sa v slzách v sprievode sladkobôľnej hudby a pod.); b) okrem "boja proti nespravodlivosti" je to aj o absolútnej súrodeneckej láske a dôvere (Kenny počas celého filmu ANI RAZ nepovie svojej sestre, že je nevinný, rovnako sa jej explicitne ani nepoďakuje, ich vzťah je skrátka tak silný, že takéto slová nie sú potrebné); c) herecké výkony Hilary Swank a Sama Rockwella sú výborné. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)

Reklama

Reklama