Reklama

Reklama

Fontána pro Zuzanu 3

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu III (více)

Obsahy(1)

Další osudy Zuzany, tentokrát z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře. Snímek samozřejmě provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Hrozné, hrozné.. nevím, jestli jste viděli originál nebo verzi s dabingem, já měla to "štěstí" vidět druhou verzi.. Ibrahim Maiga hrozně šišlal, někdy tak zasyčel, že jsem mu ani nerozuměla :/ nerozuměla jsem mu dokonce ani po zpětném přetočení :D jinak dějově je tenhle díl asi "nejpropracovanější", protože když to srovnám s předchozími díly, tak ty jsou téměř o ničem. I tak mi ale tenhle přijde nejhůř natočený (záběry a scénář byly prostě tak trapně vtipný, že jsem musela koukat až do konce) :D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Značne podhodnotený film, ktorý nebol ani zďaleka taký zlý ako ho prezentujú hodnotenia. Áno, scenár mal rovnaký kaliber ako to, s čím prichádzajú Rosamunde Pilcher či Inge Lindstrom, ale ja osobne som z toho nemal až taký zlý pocit. Zaujala africká exotika, ktorá tu zohrala veľkú rolu, len škoda, že to všetko padalo na totálnej schematickosti a predvídateľnosti, ktorá bola miestami veľmi neprirodzená. Ale inak celkom fajn oddychovka, ktorej prednosťou boli okrem iného aj príjemné dialógy s dôvtipom a občasným metaforickým podtónom. Jednu vec však nedokážem prekusnúť - a síce to, keď vo filme dôjde k stretu rôznych kultúr či národov (a tým pádom aj rôznych jazykov), a namiesto toho, aby bola táto skutočnosť využitá v prospech filmu, tak sa tvárime, že nevzniká žiadna komunikačná bariéra a všetci si so všetkými bez problémov rozumejú :o (pre mňa nepochopiteľné!). Takže toto hodnotím ako obrovské mínus, a okrem toho aj "Vodu, čo ma drží nad vodou" - ten song vyslovene neznášam... ()

Reklama

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, kterého šílence napadlo natáčet nějaké třetí pokračování Zuzanina příběhu, ale musel to být opravdu kus idiota. Peníze, utracené za takovouto stupiditu měly být raději věnovány na dobročinné účely, protože to by byla alespoň smysluplná investice. Leda, že by někdo chtěl tímhle paskvilem proprat své "špinavé" prachy. Ale ani to není omluva pro vznik tohoto hrůzostrašného blábolu, který vrhá špatné světlo nejen na celou sérii, ale i na slovenský film jako celek, a navíc hanobí i samotné jméno Zuzana. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutecne podhodnocenny film .. Je to jeden z nejhezcich, co vubec znam, mohla bych se na to divat porad dokola. Uz od malicka me velice zaujal a drzi me dodnes. Dokonale krasne prostredi a krajina, az z toho jde mraz po zadech jak je ta priroda nadherna. Kamera je naprosto uchvatna a lichotici, scenar je bezchybny, takovy jemny, netlaci na pilu a je uprimny. Vsichni herci jsou naprosto okouzlujici, pocinaje malymi cernousky, pres Baba Lea az k dokonale krasne Zuzu a jejimu stastne zaricimu usmevu. Dokonce zde i zazni spousta velmi moudrych slov. Predchozi dily nebyly nejhorsi, ale nezaujaly mne. Ovsem tohle beru jako samostatny film a musim hodnotit peti hvezdami, uz kvuli tomu, ze je mym jednim z nej a kvuli tomu, ze je tezce neocenen. Stydte se, znalci. Tady velmi chybujete. Myslim, ze tehle snimek je nejen tim, cim byt chtel a tudis svuj ukol splnil, ale je i mnohem lepsim. Davate odpady jako ovce, opicite se jeden od druheho, tim to je. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dialogy mezi herci jsou otřesné, prostě jsou to pouze srdcebolné fráze, které mají za úkol vyvolat silné emoce. K tomu samozřejmě napomáhá i neméně dojemná hudba a písně. Také je zde vidět, že je film nadabovaný - a to velice špatně. Hlasy se vůbec nehodí k postavám. Často to také vypadalo, že některé dialogy měly být asi vtipné, ale bylo to tak špatně formulováno, že zbyla pouhá trapnost. Ale přece jenom - české filmy v africkém prostředí, to se moc nevidí a za mou oblíbenou Evu Vejmělkovou, dávám dvě hvězdy. Co nadělám, nostalgie je sviňa. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (10)

  • Film je venovaný pamiatke Jozefa Urbana, autora titulnej skladby, ktorý tragicky zahynul. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Prvý slovenský film, ktorý bol nakrútený v angličtine, so zvukom DTS a postprodukovaný v Hollywoode (strih, zvuk) či Johannesburgu (laboratórne práce). (Raccoon.city)
  • Natáčanie prebiehalo v lokalitách Bratislava, Viktóriine vodopády (a okolie) a Zimbabwe (dedina Tengenenge). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama