Reklama

Reklama

Fontána pro Zuzanu 3

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu III (více)

Obsahy(1)

Další osudy Zuzany, tentokrát z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře. Snímek samozřejmě provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

gombarix odpad!

všechny recenze uživatele

[omg]"Za zmienku stojí film FONTÁNA PRE ZUZANU 3, s ktorým získal najvyššie ocenenia na medzinárodných filmových festivaloch v Atlante a Filadelfii (2000). Poroty oboch festivalov vysoko hodnotili nielen umeleckú a remeselnú úroveň diela, ale aj jeho výraznú protirasistickú myšlienku a medzinárodnú výzvu k láske, pochopeniu a tolerancii medzi ľuďmi rôznej farby pleti."[/omg] Souhlasím, že natočit tak nebetyčnou blbost je mimořádné umění. ()

Triple H odpad!

všechny recenze uživatele

Dušan, Dušan. Takto veru nie. Jednotka v phode komédia pre mladých, dvojka relatívne snaživý porevolučný pokus o thriller (hoci dnes už film vyznieva dosť smiešne), ale to čo na vás absolvent VŠMU Rapoš rozbalí v treťom dieli- na to vás nepripraví nič. Teda- ak je pre vás dennodennou zábavou hltanie argentínskych telenoviel, ste doma. Kramár dabuje Maigu? Alessandro Coari je kto? Absolútne nechápem ako si Rapoš mohol myslieť, že toto je dobrý nápad. A možno si chcel len urobiť výlet do Afriky a potreboval na to zámienku a peniaze. ()

Reklama

svatto odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorsich filmov na svete. Pomimo vsetkeho, co si mozete precitat v ostatnych podobne ladenych komentaroch, vyzdvihnem par "zabavnych" faktov: 1.) Bratislavcanka Zuzana za tie roky zmutovala z typickej slovenky na atypicku cesku, pricom prechodnym stavom bola "slovenka s ceskym prizvukom v 2. casti. 2.) Nehorazny asynchronny dabing hlava-nehlava. 3.) Maiga hra v tretej casti sam seba, co uplne odporuje druhemu dielu (iba ak by naozaj predtym posobil ako kamionista), navyse hovori suslavym hlasom Marosa Kramara (ktori sam hviezdil v druhej casti). 4.) ALESSANDRO COARI. 5.) Hudba je otrasna (zrejme zamerne) a opakovanie jednej pesnicky 300 krat pocas filmu je prinajmensom neprijemne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bohové už zase šílí. Alespoň trochu zajímavý je fakt, že každý díl je žánrově úplně něco jiného. Po romantickém sídlištním dramatu a akčnější dvojce čistá rádobykomediální kýčoidní předvídatelná romantika v exotickém hávu. To si Rapoš s Vejmělkovou večer pustili Cestu do Ameriky a řekli si, že to zkusí obráceně. Kvalitativní sešup je neoodiskutovatlený. První a třetí Fontána se od sebe liší v těch nejkrajnějších bodech spektra. Nebe a dudy. Voda a oheň. Noc a den. Nic od sebe vzdálenějšího snad nemůže existovat. Tohle je z části reklama na (otřesného) Ibrahima Maigu z části propagační exotické video nějaké cestovky. Na druhou stranu jsem to ale po všech těch odpadech a komentářích čekal ještě mnohem horší. Není to nic zcela nekoukatelného. Dá se to přežít bez úhony. Jednu hvězdičku za tu Afriku a půlku za Evu, protože když zrovna nemluví, je pořád radost pohledět. 1.5* ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Zuzana tentokrát dobýva Afriku. S „jednotkou“ sa ani jedno z ďalších pokračovaní nedá porovnávať. Napriek úbohosti príbehu je toto pokračovanie ďaleko lepšie ako „dvojka“, ale stále je to maximálne na dve hviezdičky. Rovnako hudba sa výrazne zlepšila a Eva Vejmělková pôsobí ďaleko prirodzenejšie. Celý film však zabíja to, že sa tvorcovia rozhodli predabovať Ibrahima Maigu hlasom Maroša Kramára. Nápad vyznieva o to hlúpejšie, že Kramár nehovorí čistou slovenčinou, ale sa snaží šušlať ako Ibi. Samotný Maiga by to urobil prirodzenejšie a lepšie. Ak to mal byť vtip, ja som sa nesmial. Zaujímalo by ma však ako sa darilo v zahraničí anglickej verzii filmu s anglickými verziami pesničiek. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo v lokalitách Bratislava, Viktóriine vodopády (a okolie) a Zimbabwe (dedina Tengenenge). (Raccoon.city)
  • Pri jazde na koni Eve Vejmělkovej vietor sfúkne klobúk, no hneď v ďalšej scéne ho má na hlave. (bruce939)
  • Film je venovaný pamiatke Jozefa Urbana, autora titulnej skladby, ktorý tragicky zahynul. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama