Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další peckovej nášup, s Eastawoodem, který opět sype řadu skvělých hlášek! Mohlo být víc akce, příběh jednoduchý a beru to jako jednohubku. Nejvíc mně rozsekala scéna, v tom vlaku :D " Holku neuhodíš. Že?! " " Ale ano! " No a konec mohl být lepší. Na to, jakou jsem měl na hovno náladu, mi jí tenhle film zpět vrátil. :) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, drsný Clint a lepá děva Sondra jsou solidní základ, na němž bohužel nebylo vystavěno nestárnoucí dílo, ale jen rychle stárnoucí zábava o dvojici pronásledované bandou neschopných mafiánů a ještě neschopnějších poldů, aspirujících svým konáním na titul filmových pitomců desetiletí. Těch pár výborných momentů, v nichž Clint jako režisér dává tušit svou sílu, sice zaujme, ale film nezachrání. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu je docela dobrá, ale takovou hromadu chyb a nelogičností pohromadě jsem už hodně dlouho neviděl. Ze začátku to vypadalo hodně slibně, ale potom už to byla jen přehlídka toho, že Clinta Eastwooda zkrátka neni možný zabít. Kulky lítaj všude kolem, jenom ne do Clinta. A když už ho má na mušce sniper, tak ho trefí jenom do nohy. No a nakonec Clint projede autobusem ulicí, kde po stranách stojí asi 1000 fízlů a střílej do něj všim, co maj po ruce. Sice je ten autobus děravej jak řešeto, ale pořád jede dál a když se nakonec zastaví a Clint z něj vystoupí, tak těch cca 1000 fízlů na něj akorát čumí... Navíc mě teda dostala nehorázná stupidita dialogů. No napadlo by vás popisovat někoho takovymhle způsobem? " Ten chlap měl tvář jako z kamene a hlas jako z hrobky." Takhle prostě nikdo nemluví, natož kurva. Jo, tohle se ti, Clinte, prostě moc nepovedlo. 40% Víc ani prd... ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Můj 24. a zatím výrazně nejhorší Clintův režijní počin. Dirty Harryho miluji a neuvěřitelně mě baví, ovšem tenhle Drunken Harry je opravdu šlápnutím vedle jak hrom. Scénář vůbec nepůsobí jako celek, ale spíš jen jako série zdánlivě nesouvisejících epizodek, které jsou naroubovány na klasické schéma o špinavých poldech a jedné trosce, které se rozhodne dokázat, že zas taková troska není. Eastwood má sice charismatu na rozdávání a jeho chemie se Sondrou Locke poměrně funguje, ale to je bohužel tak všechno, co nám The Gauntlet nabídne. Několik slušně natočených momentů (např.incident ve vlaku) je totiž bohužel snadno vytěsněno neuvěřitelně přetažnou (a znacně nesmyslnou) honičkou vrtulníku s motorkou a hlavně naprosto strašným finále. Inu, každý den není posvícení, ale na Clinta rozhodně jen tak nezanevřu. 50% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slušný buddy akční film, i když na Clinta je to poměrně dost slabota. Snaží se ze všech sil, i na tu bídu tomu dokáže dát atmosféru a pár velmi dobrých scén (užvaněný šerif), ale mizerný scénář plný nelogičností jej táhne ke dnu. Herecké obsazení bez debat - Sondra Locke možná nebyla oscarová herečka, ale jako rajdě jí to proklatě seklo. 50%. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Eastwoodovu partnerku v tomto filmu hraje jeho tehdejší skutečná přítelkyně Sondra Locke. K její roli v tomto filmu měl Clint jen slova uznání: „Ta holka hraje v tomto filmu úžasnou roli. Nejde jen o nějaké symbolické mihnutí se před kamerou, jako je tomu v mnoha akčních filmech. Tady je ženská role stejně důležitá jako ta mužská, ne-li důležitější.“ (ClintEastwood)
  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama