Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Rumunská krajina vypadá dobře, ale...naivní, strohý příběh, dialogy a děj. Přesto uděluju bod za okolní přírodu, některé herce a že se na to dalo koukat. Ale vzhledem k tomu, že žánr fantasy přímo miluju, nelze jít výše. Je mi líto, rád bych to OPRAVDU ohodnotil více hvězdami...tentokrát bohužel ne. Příliš počítačové. ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Moje hodnoceni vylozene vyjadruje ze jsem byl schopen film odkoukat. A to jen diky tomu ze tam byli draci. Aspon nektere triky byly trochu obstojne (jako let draka, jejich souboj). Vse ostatni od scenare ktery jakoby se snazil drzet kontinuitu tim ze trhane v ruznych zaberech udrzuje dej ( neco jako klapka na hrade dialog, strih klapka dialog v podhradi, strih klapka....) tak pres herecke obsazeni a jejich vykony (asi se diky scenari nedalo vytezit vic) po zbytek trhance (hudba, souboje, celkovy pribeh). Takze pokud vylozene chcete velmi detskou pohadku kdy vam nebude vadit ze budete koukat na male epizodky zkouknete hodinu a pul tohoto priserneho filmu. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Umelosť scenérii by nevadila, možno ani plávajúci draci podobajúci sa na raje... ale katastrofálny strih, zbytočne lietajúca a otáčajúca sa kamera, neúnosné naťahovanie dračích sekvencií, tak to je katastrofa. Ešte k tomu to malo celkom slušné triky a Pitofa za kamerou (FANTÓM PARÍŽA)... A názvom to kacírsky evokuje vzťah so zaujímavým "conanovským" animákom OHEŇ A ĽAD. Zlatý Uwe, vyveď nás z tohto pekla... ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci se vdávat, říká princezna, hned na začátku filmu. A aby bylo jasno lepší než vdavky je boj, šerm a lov. Tak to je z této pohádky to dobré, pak začíná to nejhorší. Zmatená kamera, souboje draků jak nakreslené, triky nezvládnuté, dialog mezi herci odpudivý, vše se tváří jako telenovela. Spáchal to Jean C. Comar. ()

kwaicheng odpad!

všechny recenze uživatele

Arcikravina, draci vypadali jako rejnoci, princezna ubulená nána, do toho jeden zhrzenej černoch, kde se vzal, tu se vzal, zřejmě aby film měl "multikulturně edukativní charakter" (pozor, nejsem rasista, ale do filmu se ten chlap prostě nehodil) no a když pomocník hlavního hrdiny vytáhnul z rance promítačku, tak jsem omdlel. Pak mě vzkřísili, takže jsem mohl shlédnout klasickou promítačkovou scénu "Seznamte se s nepřítelem" a to mě na druhou stranu opravdu rozesmálo, protože něco podobný kvality jsme natočili s příbuznýma když mi bylo deset, takže za to připomenutí srandy zažité v dětství patří tvůrcům můj dík, celkově bohužel musím říct, že celý tento film byla podivná slátanina výplodů chorých myslí a kdyby se na to se mnou nedívala moje slečna, tak bych to vypnul už ze začátku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama