Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je pro mě jednoduše jedním z nejlepších režisérů, jací kdy točili a také v současnosti točí. A tak i tahle trochu parodie na "Apollo 13" a podobné filmy, mě bavila. Není to proto, že by to vyloženě parodovalo podobné filmy, ale chce to ukázat, že ta síla člověka je v jakémkoli věku. A navíc je to vtipné. Zbytečnou poslední scénu odpouštím. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmy Clinta Eastwooda mám velmi rád, ale musí splňovat jednu jednoduchou podmínku, pan režisér by v nich neměl hrát. Ne, Clint mi jako herec vůbec nevadí, ale prostě je u něj paradox, že filmy do kterých se nedostane jsou lepší než ty, do kterých ano. Takový pravý opak Woodyho Allena, i když tam mam rád oba druhy vlastně skoro stejně. Vesmírní kovbojové jsou však výjimnou, líbili se mi, a docela dost. Je pravda, že jsem si nekladl žádné požadavky, prostě jsem se chtěl jen pobavit a přesně to mi také tahle banda důchodců také dala. Snímek se nesnaží o žádné veliké poselství, ani nám neukazuje zbytečné problémy stáří, jen se snaží diváka zabavit. Samozřejmě že tam máme pár poučných pasáží a něco si z něj odneseme, ale to tak je skoo všude. 80% ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Již od útlého dětství jsem nesmírně obdivoval sovětský vesmírný program a hrozně chtěl být Valentina Těreškovová nebo Lajka. Můj obdiv k dobyvatelům kosmických dálav přetrval až do dneška, jen už se převlékám do sestřina spodního prádla, lezu po čtyřech a štěkám, pouze když to přeženu s kofeinem a manželka si chce hrát na Lady a Trampa. Stejně ale nemohu filmy o kosmonautech hodnotit objektivně a tak tomu je i u tohoto gerontního dobrodružství. Hledat v dílech Sveřepého starce vtip je stejné, jako ho očekávat v referátu Vladimíra Remka o jaderné fúzy. V tomto případě se ale Clint poněkud utrhl ze řetězu a v několika okamžicích se humoru dopustil, což beru jako příjemné osvěžení a odysea čtyř fosílií vystřelených na orbit alespoň nepůsobí jako typická americká kyselá prdel. Jako výplachová oddechovka vkusné a když si jako bonus zahajlujete před portrétem Wernera von Brauna s pruhy a hvězdami v pozadí, zažijete vskutku příjemný večer. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland a James Garner dokazují, že ještě nepatří do šrotu. Skvělé herecké výkony a perfektní humor, vás táhne celým filmem aniž by jste měli čas se nudit. Clint samozřejmě dokazuje, že je pořád machr a tak se mu taky kamera (kterou i sám směřoval) věnuje nejvíc, přesto jsem mnohem raději měl postavu Hawka v podání Tommy Lee Jonese. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Eastwood režíruje i hraje, to už je záruka, že to úplnej propadák nebude, ale tentokrát z toho neni ani žádnej zázrak. Ze začátku je film příjemě vtipnej a banda důchodců při svém dovádění při přípravě na start do vesmíru vytváři spoustu dobrejch situací při kterých se dá výborně bavit, jenže pak se film začne brát vážněji a ztrácí se veškerá vtipnost a na řadu přichází dojemný scény a trocha akčních prvků, ale na to už parta tvořená Eastwoodem, Tommy Lee Jonsem, Sutherlandem a Garnerem nemá a tak se ten konec musí už jen protrpět, ale i tak si myslim, že to neni špatnej snímek a po většinu doby se u něj dá dobře pobavit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • Časové údaje, tedy parametry pádu ruské družice, absolutně nesedí. Sarah na poradě na začátku filmu informuje, že bez aktivního zásahu pronikne satelit do atmosféry Země (husté vrstvy atmosféry, kde se rozpadl raketoplán Columbia, začínají ve výšce cca 70 km nad povrchem) za 30–40 dní. Dr. Corvin později tento údaj potvrdí. Na návštěvě u Dr. Corvina Sarah předává tyto parametry: výška oběžné dráhy 1 500 km, rychlost pádu 8 000 m (8 km) za den a zrychluje se. Ať počítáme, jak počítáme, nevychází doba vstupu do atmosféry ani zdaleka na pouhých 30–40 dní (1500-70 km nad povrchem = 1 430 km; 1430:10=143 dní). Jinými slovy, aby satelit spadl z 1 500 km do 70 km, kde se začne rozpadat, musí urazit dráhu 1 430 km rychlostí 8 km/den (protože se rychlost pádu zvyšuje a pro jednoduchost počítejme 10 km/den). Potom 1430:10=143 dní, nikoliv 30–40 dní. Za 40 dní by se oběžná dráha snížila o cca 320–400 km na cca 1100–1200km, což by satelit nijak neohrozilo, když např. ISS obíhá jen ve 400 km. Na záchranu satelitu tedy mají aspoň 140 dní, nikoliv 30–40, jak je nesprávně uváděno. (pjotri)
  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama