Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ač jsem ve skutečnosti zarytý odpůrce Santy a miluju jenom Ježíška, jednou provždy, tahle posmutnělá pohádka se mi moc líbila. Malého Nikolase bych si s potěšením vzala domů a po roce péče bych si ji bez váhání prodloužila na celoživotní. Ke snímku – zajímavý námět, velmi příjemné a citlivé zpracování, krásná hudba a za úplné „nej“ považuji finskou zimní krajinu, nádhera. ()

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Začína sa to výborne, no s pribúdajúcimi minútami sa Joulutarina mení na čoraz väčšiu umelinu upadajúcu do nestráviteľnej gýčovosti. Celý čas som si prial, aby snaha filmu byť strašne emotívny nevyšla navnivoč alebo sa aspoň trochu skrývala... nevyšlo, nevadí. Dosť ma tento vianočný príbeh sklamal, preto mu dávam 1 hviezdu + 1 za úžasnú fínsku prírodu. :) ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tolik objetí, polibků a uslzených oček, že finský Santa by měl seknout s výrobou dřevěných hraček z kvalitní borovice, založit si papírnu, a pustit se do výroby papírových kapesníčků. Prostě laskavostí nad míru toho, co je Kajda ochoten přijmout. Marko Leino dostál svému jménu a vytvořil skvostné Vánoční lejno. V maskérně nejspíše Finská tekla proudem, jinak si ty obludné výtvory nedovedu představit. Hrůza a děs, Vánoční atmosféru, aby člověk pohledal a to jsem na to koukal v předvečer Šťědrého dne. Příště radší oslavím Vánoce s chobotnicema (zeleným a modrým). Achjo... nemůžu se dočkat dne, až se na zdejší databázi přestanou nadhodnocovat severské braky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, práve naopak celkom fajn film. Ta fínska zima je rozhodne krajšia ako to naša, takže je sa na čo pozerať. Príbeh viac menej tiež fajn, ma čím zaujať a časom sa pekne transformuje na Vianočnú legendu. Škoda, že to tak skoro skončilo, prišlo mi to až zbytočne stručne, rýchle a krátke. 70% - 3* ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Možná jsem příliš velký realista a při troše méně pozornosti by to byl krásný příběh malého kluka , co vytvořil tradici Vánoc , ale hned na samém začátku mě zarazilo když rodiče odešli z dcerkou k doktorovy , že si to zkrátí přes jezero . Jedna věc byla , že bylo až příliš okaté , co se s nimi stane a druhá věc byla , když druhý den přišli do domu lidi k z vesnice , že našli stopy jeho rodičů vedoucí do díry v jezeře v tuhle chvíli jsem nedokázala být za ně smutná , ale musela jsem se upřímně smát . Poznat čí stopy ve sněhu tam vedou by nedokázal ani Sherlok Holmes , kdyby chlapec seděl doma a nehledal je , Jak zjistili , že to byli právě oni mi do teď nedá spát :D Druhá věc byla , když chlapec šel jako 6-tiletý k řezbářovy a ten mu vykládal příběh o svých synech , kteří vyrostli a opustili ho , když pro něj pak ve staří přijeli a byli ve věku chlapce který byl evidentně jinak tak o 20 let mladší , tak mě dorazili nedomyšleností příběhu , ale jinak měl příběh kouzlo i pohádkový děj , který se na Vánoce bude jistě líbit . Viděno v rámci Výzva 2015 od Tonach ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama