Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

jandula00 

všechny recenze uživatele

Nevim, kde tenhle film získal to vysoký hodnocení. Mně to přišlo dost nudný a nekvalitní, až bych řekla tragický..Hledala jsem nějaký kvalitní vánoční film, který by mi navodil vánoční atmošku, tohle mi ale navodilo uplně něco jinýho. Herecký výkony nic moc, kostýmy nevěrohodný, celkově nepravděpodobný (jasně, je to pohádka, ale stejně).. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příběh, tak nádherně řemeslně zpracovaný, že mi nedovolí na tuto překrásnou pohádkovou legendu zapomenout. Dovoluji si ji umístit ve svém žebříčku vánočních pohádek na první místo zcela jistě i před Mrazíka. Vynikající dabing České televize povyšuje tento pohádkový příběh mezi nejlepší filmové šperky vánočního vysílání. "Legenda o Vánocích" si určitě zaslouží na mém DVD přehrávači každoroční vánoční reprízu. Necitliví rejpalové a bručouni snad jednou pochopí. ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Možná jsem příliš velký realista a při troše méně pozornosti by to byl krásný příběh malého kluka , co vytvořil tradici Vánoc , ale hned na samém začátku mě zarazilo když rodiče odešli z dcerkou k doktorovy , že si to zkrátí přes jezero . Jedna věc byla , že bylo až příliš okaté , co se s nimi stane a druhá věc byla , když druhý den přišli do domu lidi k z vesnice , že našli stopy jeho rodičů vedoucí do díry v jezeře v tuhle chvíli jsem nedokázala být za ně smutná , ale musela jsem se upřímně smát . Poznat čí stopy ve sněhu tam vedou by nedokázal ani Sherlok Holmes , kdyby chlapec seděl doma a nehledal je , Jak zjistili , že to byli právě oni mi do teď nedá spát :D Druhá věc byla , když chlapec šel jako 6-tiletý k řezbářovy a ten mu vykládal příběh o svých synech , kteří vyrostli a opustili ho , když pro něj pak ve staří přijeli a byli ve věku chlapce který byl evidentně jinak tak o 20 let mladší , tak mě dorazili nedomyšleností příběhu , ale jinak měl příběh kouzlo i pohádkový děj , který se na Vánoce bude jistě líbit . Viděno v rámci Výzva 2015 od Tonach ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lépe bych byl udělal, kdybych si byl býval Legendu o Vánocích pustil v pokročilém adventním období. Před Vánoci by tento finský počin dozajista dostal ještě mnohem větší kouzlo, tudíž všem doporučuji, aby si snímek odložili právě na tento čas. Místy dojemný příběh zasazený do krásné krajiny vás brzy vtáhne do svého děje a rádi se necháte obalamutit verzí toho, jak to mohlo se zrodem Santa Clause být. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Krásný vánoční příběh o tom, že Santa je vlastně jen dobrosrdečný člověk, který si ledacos odepře, aby dopřál druhým. Ze začátku malý Nicholas osiří a ujme se ho chudá vesnice. Protože si nikdo nemůže dovolit živit jeden krk navíc, Nicholas putuje rok co rok od jedné rodiny k druhé. O každých Vánocích vyřeže dárky svým kamarádům ve vesnici a postaví je v noci před dveře. Zvrat nastane, když se ho ujme truhlář Lisakki, aby mu chlapec pomáhal vyřezávat nábytek. Každoroční stěhování je u konce a Nicholas získá věrného pomocníka na rozdávání dárků a jak roky plynou,postupně si osvojí i sobí spřežení...Hned od první minuty je jasné,k čemu se celý příběh uchyluje a kdože nám děj vypráví,což by mi vůbec nevadilo. Vánoce zbožňuju a Santa mi vůbec nevadí,naopak. Co bych ale vytkla a nemůžu překousnout je to, že se celý tenhle dojemný příběh odehrává v takovém jaksi taksi realistickém duchu a v posledním záběru najednou zničehonic Nicholas LÍTÁ na saních a je z něj už klasický Santa, kterého každý známe. .Bez vysvětlení. To se tam páni tvůrci teda opravdu nehodilo a samotný závěr je prostě na odpad. Nebýt toho, k dokonalému filmovému zážitku to nemá daleko. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama