Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 722)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších filmů posledních let - bez jakýchkoliv ambicí být něčím jiným, než chytrým a vtipným popkornem, namixovaným správným poměrem z příjemně děsivých akčních scén a delikátně ostrého humoru. Ústřední čtveřice je moc sympatická, většinu scén si pro sebe krade Tallahasee (mimochodem, ty přezdívky podle domovských měst jsou fakt cool) - až na ty, které sdílí s Billem "fucking" Murraym, přirozeně. 80% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoriginálnější zombie zážitek. Zombieland před příchodem do kin neměl moc nadějí na úspěch, naštěstí díky krátké stopáži nemusel Ruben Fleischer ve svém celovečerním debutu vyplňovat mezery mezi zajímavými sekvencemi vatou plnou klišé. Woody Harrelson vyhlašuje do světa svůj návrat do skoro první ligy (on nikdy v té první sto procentně nebyl), Abigail Breslin zase všem dokazuje, že není žánru, do kterého by nezapadla. Ruben Fleischer dokázal spojit hororový akčňák se sociální satirou a výborným smyslem pro humor. Po případné apokalypse je pro mě Tallahassee první zombie kosič, kterého budu chtít mít vedle sebe. A hned potom B.M. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když si nejste jisti, že z živé mrtvoly je mrtvá mrtvola, tak nešetřete střelivem." Jako zastánce hesla "Vždy ve střehu!" jsem si moc užil tento instruktážní snímek, kterej mi do budoucna dal šanci přežít stále rychleji se blížící okamžik, kdy naši planetu ovládnou zombíci. Svědomitě jsem do sebe nasál nemalý množství vtipných pravidel přežití a začal jsem se učit noty na banju a brokovnici. Přesto doufám, že mám ještě dostatek času na to, abych si rozmyslel, zda budu mít v den D chuť spíše na střelbu do mrtvýho nebo zakousnutí do živýho masa. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice mě udivilo, že se mi ten film zas tak nelíbil jako spoustě lidí tady. Hlavní představitel, Jesse Eisenberg, je děsnej vocas a strašně mi vadil (postupem let se můj vztah k němu vyvíjel). Ostatní jsou v pohodě. Objevil se i Bill Murray, ale opravdu se pouze objevil, což byla škoda...Dobrej film, ale ne zas tak moc :D EDIT: napodruhé už mě to bavilo o něco více, hlavně to zachránilo finále a na dvojku jsem zvědav o kousek více...PS : Emma Stone je tu hrozně sexy ... 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Road-zombie-movie so skvelo namiešaným pomerom humoru a horroru, skvelým výberom hercov a nekompromisne úderným soundtrackom. Keď ma v úvodných titulkoch naštartoval song From Whom the Bell Tolls od mojich obľúbencov z Metallicy, tak som niekde v kostiach cítil, že ma čaká skvelá zábavná jazda, čomu nasvedčuje aj umiestnenie v imdb rebríčku. Miešanie zavádzajúcich romantických sračiek si však Amíci nemohli odpustiť, a keď im to doma ľudia žerú, tak budiš, ale mne to už jednoducho nešmakuje. Na to majú právo len Angláni, len v tom je citeľný rozdiel medzi týmto filmom a jeho mladším zrkadlovým odrazom, ktorým je neprekonaný Shaun of the Dead. Piata hviezdička tak unikla filmu len o vlások, ale ja som bol rád, že môj zrak mu neunikol a bol som naozaj spokojný. A keďže kvalitných zombie masakerov je dnes ako šafranu, tak sa z neho predsa musíme tešiť a užívať si aj maličkosti. Woody 'Tallahassee' Harrelson by o tom vedel rozprávať. 85%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Jediná postava ve filmu, kterou vidíme jako člověka i jako zombie, je sousedka ze čtyřistašestky (Amber Heard). (ČSFD)
  • Columbus (Jesse Eisenberg) používá zbraň IGA Coach 12 Gauge Shotgun. V titulcích na začátku filmu má muž v obleku zbraň Norinco Type 84 ráže 5.56x45mm. Wichita (Emma Stone) nepoužije ani jednou svou zbraň Walther PPK ráže .380 ACP a nikdo nepoužije zbraň Benelli M4 Super 90 ráže 12 gauge, kterou našli Tallahassee (Woody Harrelson) a Columbus (Jesse Eisenberg) v tašce na zadním sedadle auta. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama