Reklama

Reklama

Vražda - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, 2009, 9 h 30 min (Minutáž: 57 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Charlotte Guldberg, Preben Kristensen, Ken Vedsegaard, Stine Prætorius, Flemming Enevold, Morten Suurballe, Mikael Birkkjær (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Komisařka Sarah Lund (Sofie Gråbøl) z kodaňského oddělení vražd je z disciplinárních důvodů přeložena na venkov. Po čase je rehabilitována a je jí nabídnuta spolupráce na vyšetřování série vražd. Všechny oběti měly vztah k armádě a jejím zahraničním jednotkám v Afghánistánu.Stejně jako v první řadě seriálu se i zde prolínají různá prostředí. Soukromý život komisařky, vysoká politika, armáda, psychiatrická léčebna. Lund se musí zorientovat v pavučině lží, intrik a slepých uliček. V tom jí pomáhá její instinkt a cílevědomost. (wero1000)

(více)

Recenze (59)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám rád zbytečné krátké prology, oč plynuleji by působilo, kdyby se Lundová do zaběhlých kolejí vrátila během několika dílů. Také použití stejné metody vyprávění mi vadilo, působilo jako křečovité vstupování do stejné řeky. Jinak spokojenost, z postav mě převálcoval ministr Buch, jehož poslední scéna, jak vystřižená z Kmotra, je vrcholem řady. ()

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada mistrně pracovala s atmosférou a rozehrávala temné struny divákovy představivosti. Tohle je toporné a neuvěřitelně vykonstruované (Hilmand!!!); nicméně stále ještě lze registrovat záblesky solidního řemesla. Čili slušný počin, jenž však znatelně ztrácí dech v souboji se starším sourozencem. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. seria ma potesila uz tym, ze bola skratena na 10 casti. A hned sa to prejavilo na dynamike, ktorej absencia znacne skodila prvej serii. Novy pripad je vymysleny realisticky, ba az desivo, najma tym ako ide do detailov a pritom nevyzera vykonstruovane. Postavy su napisane presne a vlastne ani jedna cast neobsahuje extra nadbytocnu vatu. Ku koncu sice uz trosku autori prekomplikovali naznaky toho, kto je hlavnym pachatelom, no pozitok z pozerania tym nastastie nenarusili, takze tentokrat je to na slusnych 80 %. Velmi rad pojdem do tretej serie. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii je zde znát citelný posun co se tempa vyprávění týká. Menší počet epizod dělá druhou sérii intenzivnější, na druhou stranu však působí místy trochu zmatečně (zejména dějová linka s novým ministrem je mírně nepřehledná). Celkově však druhá série působí lepším dojmem než její předchůdce, jehož chybám (roztahanost děje apod.) se důrazně vyhýbá. ()

prasokote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komisařka Sarah Lund se stala mou nejoblíbenější policajtkou, ovšem hned vedle Sagy Noren z Broenu. U této druhé a kratší série jsem měla jeden problém. A to ten, že jsem se do ní zažrala až někdy kolem 5-6.dílu. Trvalo mi nějaký čas než jsem si zvykla na nové postavy a vlastně mi chyběly ty staré z první série, která měla 20.dílů a za tu dobu už jsem se s těmi postavami dost sžila. Ale to je samozřejmě chyba ve mně a ne v tom seriálu. Nejvíc se mi ale líbí vždycky konec, kde jsou vždy chvilkové záběry na všechny postavy a na to, co se jim momentálně děje + výborná hudba. Jo a ta pátá hvězda je za čupr svetry Sarah Lund. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno