Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (714)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hned po zhodnocení jsem mrkla na filmografii Nicka Cassavetese a musela jsem se pousmát, z tříhvězdičkových hodnocení mi u něj roste pěkný panelák bez výklenku :-) Je to prostě ryze průměrný režisér a tento film se v jeho filmografii nijak nevymyká. Bavila mě jen Joan Cusack a linie u soudu, zbytek byla klasická hra na city, která na moje slzné kanálky vůbec nezapůsobila. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Samotnej nápad o tom, jak dárkyně náhradních dílů pro svou nemocnou sestru řekne dost, mi ze začátku přišel docela zajímavej. Ale to by se přece v žádnym správnym americkym filmu nemohlo stát, aby někdo řek něco jako "Fakt sorry, ale já bych si radši nechala obě dvě ledviny, protože by mě to pak v dalšim životě asi poněkud omezovalo.". To prostě nejde. Důvod je samozřejmě úplně jinej, ale nechci tady spoilerovat, abych snad nikoho neošidil o tu "šokující" pointu, kterou stejně i méně bystrej divák (třeba já) odhadne poměrně záhy... Jinak film je jenom taková standardní ždímačka na slzy. Sice se to snaží chvílema předstírat, že je to nějaký drama ze soudní síně, ale ten proces je tam naprosto zbytečenej. U soudu se odehrává dohromady asi 10 minut a v podstatě to vypadá spíš jak někde u rodinný večeře, protože tam na sebe celá rodina ječí a soudkyně tomu s chápavym pohledem přihlíží. 20% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V hlavě mi oscilují dvě myšlenky, buď jsem viděl nádherně smutný příběh anebo prostě neskutečný kalkul, který měl za cíl již od začátku nasmrkat nějaké ty miliony kapesníkovému průmyslu. Nakonec se tedy přikláním k tomu smutnému příběhu. Film byl pro mě mnohem snesitelnější hlavně díky postavě Aleca Baldwina, protože jinak by byl člověk nucen neustále se plácat v tom deprimujícím umíráčkovém prostředí nemocnice. Ve filmu totiž o nic jiného než o takovou rozlučku se životem nejde. Příběh je vcelku vkusně zfilmován a kdo si rád čas od času pobrečí dostane tady několik možností rychle tasit kapesník. Nejpřesvědčivějším hereckým výkonem pro mě byla naprosto zaslepená matka Cameron Diaz. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príde mi to ako taká citová vydieračka, ale ja s tým problém nemám.Videl som aj horšie kúsky.Žáner dráma zrovna nieje môj obľúbený, ale prostredníctvom dobrých (a známych) hercov sa dá dostať presne tam, kam to tvorovia chcú - do deja plného emócií, slz a utrpenia.Scenár funguje dobre, takže si tu nemusíte búchať hlavu o stol.V celom filme som sa ani moc nenudil, aj keď niektoré scény boli predvídateľné, ale dej funguje tak, že ako náhle vás chytí, pustí vás až pri záverečných titulkoch.Čo je vizitka kvalitného remesla. 85% - 4* ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne nepatrím medzi tých, ktorí by vyhľadávali smutné filmy. Emotívne áno, no pre mňa neznamená že emócie musia byť hneď smutné, alebo že musia byť z tej druhej strany. Pravdaže, tento film je smutný, krásny zároveň. Pre mňa, kvoli tomu čo pochopia ľudia, ktorí mali možnosť sa starať od niekoho od úplného začiatku života, je tento film úplne maximálne smutný a depresívny. Neviem si predstaviť ako budem niečo podobné pozerať keď budem matka. Veď každý boží deň sa báť o niekoho, kto je vaším svetom, je hrozné. Je to strašne pekný film, s úžasnou hudbou, no pre mňa je to film, ktorý si dokážem pozrieť iba raz za 5 rokov. A asi kým nebudem mať vlastné deti. 100% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Pes Soudce advokáta Campbella Alexandra (Alec Baldwin) je border kolie, jedno z nejchytřejších plemen vůbec. (hendrich6)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 49,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 95,7 mil. (NIRO)
  • Soudkyně De Salvo (Joan Cusack) ve své první scéně nařizuje panu Murangezimu, že se nesmí ke své ženě přiblížit na víc než 1 000 metrů. Obvyklé je, že se někdo nesmí přiblížit na méně než pár desítek metrů (většinou 100 m), ne více. (HADES)

Reklama

Reklama