Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Samuel Baum | Hudba: Robert Duncan, Brand New Day - Ryan Star, Mr. Clean - The Jam | Produkcia: Samuel Baum, Tim Roth | Distribúcia: Fox | Štúdio: Imagine Television, 20th Century Fox Television, MiddKid Productions, Pagoda Pictures | Počet sérií: 3 || Čistá radosť, že existuje aj niečo takéto. Nehanbí sa to už na začiatku priznať, že je to fikcia, aj napriek tomu, že tento obor existuje aj v skutočnosti. Dôvodom môže byť, že sa v seriálu objavujú názorné obrázky vysokopostavených ľudí, väčšinou politikov... :) Tim Roth hraje s neskutočnou presnosťou, no najsympatickejšiou postavou je pre mňa jednoznačne Eli Loker Brendana Hinese, predvádzajúceho "radikálnu úprimnoť". Je to charakter, ktorý nám ukazuje, ako by to vyzeralo, keby sme hovorili ľudom naozaj to, čo si myslíme. Jednoducho inteligentná zábava. 92% | HD, THX, EN DTS | ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman je mentálny Rambo, na ktorého by nemal ani Dr.House krížený s MacGyverom, pretože by ich hneď prečítal. Na Lie to Me som sa tešil aj pre výborný námet z prostredia, ktoré mi je blízke. Nemám problém s nadsázkou (prekonal som to už po druhom diely), mám problém so značnou "stupiditou" a opakovaním storylinov v každej jednej časti, ktorá prebieha asi nasledovne: problém, je prizvaný tím Dr. Lightmana, rieši sa problém, tí čo mali byť podozrivý nie sú, Dr. Lightman vždy presne zistí kto klame a kto nie, povie to danej osobe, tá sa hneď (!) k všetkému prizná a spustí sebaspytujúci monológ, záver. Ach jaj, nuda s miernym ironickým pousmiatím boli prítomné skoro stále...Do druhej série sa mi nechce... ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně šokován, jak dokázali v rámci formátu kvazivědeckého kriminálního seriálu natočit něco tak otevřeně - a zároveň decentně - kritického vůči Americe. Většina CSI-model napodobujících seriálů naopak potvrzuje jistoty amerického systému, Lie to Me tyto jistoty (a obecně hodnotové systémy) velmi systematicky nabourává. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z výrazných britských excelentních asociálů moderní doby:) Zajímavý koncept seriálu si mě získal, ale myslím, že je to jeden z těch seriálů, který stojí především na charismatu a síle osobnosti hlavní postavy. To ona nás dokáže přitáhnout k obrazovce, dokáže v možných slabých chvílích utáhnout vše ostatní a díky ní často dokážeme přehlédnout i nějaké ty scénáristické "nedostatky." V případě Anatomie lži však nemohu říct, tak jako třeba v případě Dr. House, že celkové zpracování a scénář jsou pro mě zcela geniální. Často mi nějaké situace či odhalení nepřijdou příliš věrohodné a pravděpodobné, někdy až dokonce přehnané. Nebývá to však často. Ostatní herecké obsazení je vydařené a sympatické, nikoliv však více propracované. Dialogy a samotné postupy odhalení jsou na vysoké úrovni, často se silným působením. To vše tak však často působí díky charizmaticky, neomylně a houževnatě vedoucímu Calu Lightmanovi. Toto je zkrátka "show" toho malého Brita s krásným nosem, Tima Rotha:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z množstva krimi seriálov, ktoré zaplavili naše obrazovky. Je to trochu iné, čo v mnohých určite vyvolá vlnu nadšenia. Mňa tieto kozmetické zmeny až tak nezasiahli, Lie to me je pre mňa stále relatívne tuctové krimi a tá hlavná premisa s čítaním tvárí mi pripadá skôr ako sci-fi. Tim Roth ale môže byť rád, že mal istý čas konštantný (určite solídny) príjem. Ak by som to videl viac krát za sebou, možno by som sa namotal. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)

Reklama

Reklama