Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller určený divákom, pre ktorých bol Da Vinciho kód iba začiatkom. Mladá archeologička pátra po skrytých tajomstvách templárskych rytierov... Keď sa Mira Sorvinová ako manhattanská archeologička Tess Chaykinová stane svedkyňou krádeže podivného predmetu z Metropolitného múzea, ktorý ulúpia štyria muži na koňoch odetí v brnení templárskych rytierov a ozbrojení mečmi, jej život sa obráti hore nohami. Nasledujúce udalosti ju spolu so špeciálnym agentom FBI Seanom Daleym zavedú na fantastickú a dobrodružnú cestu, precestujú Turecko i Grécko a na záver príde k šokujúcemu odhaleniu vo Vatikáne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

.killer. 

všechny recenze uživatele

Otřesné herecké výkony, těžce podprůměrný scénář, špatné technické zpracování = hodně nepovedený televizní film, který je naneštěstí rozdělen na dvě části. Slátanina, jejíž děj se dá odvykládat za půl minuty, roztažená do tří hodin. Doposud nechápu, že jsem to přežil. Knihu jsem nečetl a nemám ani chuť si jí teď přečíst. ()

Dony Gorila 

všechny recenze uživatele

Naprostá snůška hovadin, celkově strašně slabej snímek. Efekty nestály za nic, ale to se dá u nízkorozpočtového filmu čekat. Celkově příběh není až tak moc špatnej, ale ten konec to je něco. Absolutně iracionální chování hlavní hrdinky a do toho zázrak v podobě oživení přítele zmiňované hrdinky dělá z tohoto pokusu podřadnou prasárnu. 1 hvězdu dávám za ten příběh plus občasné probliknutí do historie. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je taková o řád horší vykrádačka Šifry mistra Leonarda. A film tuto už tak nepříliš duchaplnou předlohu podementňuje o několik dalších řádů. Především scénáristi udělali z vcelku normální archeoložky Tess druhou Laru Croft, asi aby to bylo víc akční. Takže už v úvodní scéně, kdy čtyři rytíři vyplení Metropolitní muzeum v New Yorku, Tess je pronásleduje na koni a jednoho z nich vyhodí v turnajovém stylu ze sedla pomocí biskupské berly (!). Tvůrci filmu ovšem neměnili jen knižní předlohu, ale i historii (místo Acre (Akkonu) je tak roku 1291 muslimskými nájezdníky vypleněn Jeruzalém) a zeměpis (Jeruzalém je ve filmu přístavním městem !!!§§) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +upoutá vás Mira Sorvino, zaujme zápletka, akční úvod, bádání -už o něco méně chování padouchů a trochu zmatený závěr, kromě toho jsem čekal, že v tom pude ještě o něco víc/// Neodolal jsem a dá se říct, že jsem po dlouhé době podlehl dalšímu "badatelskému" filmu. Je faktem, že hlavní hrdince to v této poloze sluší a vy jí budete fandit. Klidně bych její postavu viděl i v nějakém dalším filmu. Rozhodně raději než nějakého Flyna Carsena nebo Jacka Huntera :-). Začátek filmu vás nakopne akční úvodní scénou, dlouhá stopáž bohužel toto tempo rozmělní. I tak není nouze o další objevování, putování, humor, napětí a malí románek. Tedy vše co podobné televizní filmy nabízejí. A právě na takový počin je toto slušný kousek. Nebýt pár nedostatků hlavně k závěru, byl bych ještě spokojenější./// Celkem 68%/// ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

No, podle mě tragicky špatně natočený film. Pravdou je, že ani předloha mě z křesla nezvedla, takže filmové zpracování mohlo buď dopadnout skvěle, nebo takto. Je to paradoxně právě příběh, co drží film nad vodou, ale to je zatraceně málo. Poslední templář pro čtenáře předlohy důrazně nedoporučuji. Jinak si přihoďte hvězdu. Ode mě 30% = 1+/5 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Román Poslední templář byl debutem Raymonda Khouryho a na listině bestsellerů New York Timesu se udržel 22 týdnů. (hippyman)
  • Adaptácia románu Raymonda Khouryho - "Posledný templár" (The Last Templar). (Smok)

Reklama

Reklama