Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bennett ... všemi milovaný prvorozený syn. Bolavému nitru jeho otce, matky i přítelkyně je věnována zvýšená pozornost ... ale co mladší bratr Ryan ? Jeho profil je podstatně zjednodušený ... a řekněme si to na rovinu - trochu povrchní. Svými rodiči je z nějakého ne zcela zřejmého důvodu považovaný za outsidera ... a řekla bych, že jeho mírně problematické chování je pouze následkem, nikoli příčinou tohoto neadekvátně kritického postoje. Jistě - rodinné vztahy někdy bývají dosti komplikované. Ale proč ho tak viděli i filmaři ? Proč se k němu chovali stejně macešsky - proč jim nestál za detailnější pohled ? Na rozdíl od snímků "Obyčejní lidé" Roberta Redforda (1980) či "Obyčejní hrdinové" Dana Harrise (2004) jakoby roli mladšího sourozence částečně přebrala Bennettova přítelkyně Rose ... a na Ryana toho ani z filmařského hlediska moc nezbylo. Není to spravedlivé ... ale takový už je život - a vy to nezměníte ... 3,5* ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s průměrným tématem. Někdy je dobré dát celý konec na začátek. Nějakým způsobem vytvořit citový atak na diváka, aby to nevypínal a vydržel. Tady to ovšem tak nebylo. Začátek byl vskutku působivý, ale zbytek filmu se sám v sobě všelijak plácal až skončil. Jinak se modlím, abych v podobných filmech už nikdy neviděla 'Jamese Bonda' (Pierce Brosnana), protože scéna, kdy dělá že brečí, mě opravdu málem rozbrečela lítostí k němu, že je to takovej tvrďák! ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala jedno z nejlepších dramat. V tomto vynikajícím snímku se každá postava vyrovnává se smrtí blízkého člověka odlišným způsobem. A každý z nich je vlastně správný, pochopitelný, přirozený. Různorodost povah, které se míjejí a snaží se sblížit, je opravdu veliká. Přesto jsem měla pocit, že každé z nich rozumím. Sebemenší projev či náznak mi dával smysl, nemohla jsem si prostě říct "Tohle je blbost, tohle je přehnané." Přiznám se, že v takové vážné roli jsem Pierce viděla poprvé a jeho výkon byl vynikající. Stejně dokonalá byly Susan i Carey. Opravdu nemám co bych vytkla. Vynikající. Bezpochyby The Greatest propláču brzy znovu. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

V dialozích, kdy Susan Sarandon kladla sama sobě a také Pierci Brosnanovi pořád dokola otázky, na které nikdo neznal odpověď, jsem čekala, který z nich to nevydrží jako první a konečně řekne na plnou pusu všechno. On se snažil vydržet co nejdéle nohama pevně na zemi a nemyslet na bolest, ona žila jen pro to, aby se dozvěděla co nejvíce informací. Moc se mi tady taky líbila Carey Mulligan a Johnny Simmons, kterého jsem měla možnost vidět hrát poprvé. Velmi silný film. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Tragická událost v rodině a jak to následně poznamená všechny její členy. Nepřijde mi to zrovna nějak originální, takových filmů je už celá řada a "Dar" z této řady rozhodně nijak nevyčnívá. Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale mě to ničím zvlášť neupoutalo. Snad jsem jen zaregistroval solidní projev mladé Carey Mulligan, kterou jsem do této chvíle příliš neznal. Sarandonová zahrála přesně to co měla, ale Brosnan mi ve své roli nějak neseděl. Takže tři hvězdičky jsou přiměřené hodnocení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama