Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Tak trošku dva filmy v jednom: první Clouseauův - mimo reálný svět, s perfektním komediálním výkonem Petera Sellerse, a druhý zachycující pátrání elitního zloděje v podání Christophera Plummera po stopách skutečného pachatele krádeže legendárního diamantu. První dějovou linii nelze hodnotit jinak než pěti hvězdami, druhá stačí ovšem pouze na lehký nadprůměr. Celkově ovšem slušné čtyři hvězdy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cítím se trochu rozpačitě, za celou dobu jsem se zasmála dvakrát, takže je nad slunce jasné, že cílovka nejsem, pravděpodobně mi chybí nějaké buňky či synaptické spojení, fakt nevím.. Ukradený diamant mi byl jaksi ukradený a Peter Sellers byl pro mě jediným důvodem k dokoukání.. Hodnotím za tři, vracet se nebudu.. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Růžový panter se vrátil a částečně se i vrátil ke kořenům, ze kterých vzešel první díl. Oproti Clouseauovi na stopě je ve filmu kromě čistě komediální stránky i vážněji pojatá krimi zápletka s Fantomem. Ale pořád je tu starý dobrý Peter Sellers a některé scénky a hlášky jsou nezapomenutelné (naštěstí se mi to podařilo sehnat s legendárním dabingem Fišer-Hrušínský). Ovšem nejlepší ze série Panterů tento díl není, protože má také pár much. Zejména tu vážnější stránku příběhu, která chvílemi nudí, a také Christophera Plummera, který mi jako Fantom k srdci moc nepřirostl. Na Nivena rozhodně nemá. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Série s Růžovým Pantherem mě kupodivu moc nebrala ani jako juniora. Podíval jsem se znovu, jestli náhodou trochu nepomůže nostalgie. Nepomohla. --- Poučné je srovnání s Atkinsonem. Ten když jenom šaškuje, omezí se na rozměr krátkých scének, a funguje to výborně. Hraje-li však v celovečerním filmu, jeho klaunství slouží příběhu. Naproti tomu Edwards načrtl jen velmi velmi slabý příběh a dialogy a prostě nechává Sellerse dvě hodiny blbnout. Tak se film dělat nemá a nedá. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejlepší díl. Také díl, který (mám takový dojem) za komára vysílali nejčastěji. Nevím, jestli by mě to dnes tak bralo, ale je jako kluk jsem se tak smál, že mě z toho chytly ledviny a strávil jsem rok na různých vyšetřeních. Doktor Bapež říkal, že se mi ty svině málem utrhly, ale dodnes nechápu, co tím myslel. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)

Reklama

Reklama