Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by poslední z dílů natočených za Sellersova života nějak zvlášť zaostával za staršími Pantery – co se slevilo z počtu gagů za vteřinu, to přibylo na kmotrovské atmosféře a pro mě i na úrovni humoru (o moc víc mě pobaví, když holub na čepici při předávání medaile jen tvrdošíjně sedí, než kdyby Clouseaua ještě pokálel, na což by v předchozích filmech nepochybně došlo). Leč k tomuto pokračování už nemám tak osobní vztah jako k předchozímu, takže čtvrtá * se tentokrát nekoná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled to vypada, ze je vsechno v pohode. Opet tradicni pohodova hudba, opet uvodni animovany titulky, dokonce se i nejakym zazrakem vraci Dreyfus. Ale uz za chvily je jasny, ze kvalita sla dost dolu. Sice tu jsou fajn veci, jako Catovo komedialni vystupy, Clouseauovo ultra auto Stribrny srsen a vysvetleni, kde bere vsechny ty prevleky. A tentokrat to jsou opet super prevleky. Jenze proste uz to nema tu stavu, cely je to takovy trosku utahany, vtipu tu moc neni, ale precejen se sem tam nakej skvelej najde. Prislo mi, ze se tvurci krapet moc dostali do krimi zanru, takze se to krapet podoba prvnimu dilu, na kterej to ale nema. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Nedokážu se chovat jako Číňanka. Proč byste nedokázala. Snažte se myslet na žluto....:D" Čekal jsem nastavovanou kaši, ale ono to vůbec nebylo tak špatný. Nevím, zda to bylo tím částečným přesunem děje to exotického prostředí Hongkongu nebo za to může to bláznivé finále ve stylu správňácké gangsterky, kdy automobilovou honičku střídá pořádná střílečka? Nebo že bych si už na počtvrté zvykl na ty Sellersovi blbiny...? :D Každopádně musím konstatovat, že se mi opět jako u předchozího dílu docela líbila zápletka (pro tentokrát s mafiány). A taky mě pobavily všechny ty Clouseauovy roztodivné převleky. Obzvláště ten mafiánský neměl chybu. V tomto směru bych řekl, že tento díl byl vydařenější než většina předchozích (možná s výjimkou dílu o Růžovém panteru co znovu zasahuje). Co neubylo, byly všechny ty trapasy (nešikovnosti), přičemž jako by to bylo nakažlivé a tak už nezakopává a furt do něčeho nevráží jen sám Peter Sellers, ale i většina dalších protagonistů. Zvláštní, jak se lidé mohou smát, když si někdo (často vlastní vinou) ubližuje, říkám si. Tento humor asi nikdy pořádně nepochopím, tak jsem rád, že další díly "pantera bez pantera", už Česká televize myslím dávat nebude a já tak budu mít od těchto bláznivin "svatý pokoj"... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bol priam nadšený, dokonca som sa dvakrát nahlas zasmial. Lenže potom sa vydal Panter a Blake znova vo vyšlapaných stopách svojich ružových láb a od druhej tretiny ponúkajú iba jednu naháňačku za druhou, jeden pád a prevlek za druhým a mňa pomaly začala zmárať nuda z opakovaného. Clouseau síce stále mení bláznivé prevleky, lenže aké to má opodstatnenie, scenár nevysvetluje. Je to iba humor sám pre seba. Všetko ide ako po masle, čo je asi nakoniec dobre, sme predsa v bláznivej komédii. Len škoda, že s humorom to už tak slávne nie je. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Pantera, který ještě za něco stojí. Potom už to bylo jenom horší a horší. Je zvláštní, že u určitých sérií si tvůrci prostě neumí říct dost a s postupem let celý dojem strašně zkazí (Policejní akademie, Rychle a zběsile). Samozřejmě to platí i tady. Když se vyčerpají všechny trumfy, tak už potom není moc s čím hrát. 70% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Peter Sellers (Clouseau) vydržel v této sérii hrát jen díky neúnavnému režiséru Blakeovi Edwardsovi, který jej od dílu Návrat Růžového pantera (1975) usilovně přemlouval, aby jím nenáviděnou roli znovu přijal. Sám Sellers se negativním vztahem ke svojí známé postavě netajil (údajně mu zničila kariéru dramatického umělce) a Pomsta Růžového pantera byla pro něj ukončením spolupráce. (LiVentura)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)
  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)

Reklama

Reklama