Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Premiéru snímku jsem kdysi zažil coby kluk a vnímal jsem ten film logicky úplně jinýma očima, než ho vidím dnes. Stejně jako řadu dalších fenoménů, i tuhle filmovou sérii musím přehodnotit, protože jakkoliv mě kdysi bavila, ten humor zestárnul, některé gagy a situace dnes už vnímám s pocitem trapnosti a i když se dají najít i funkční vtípky, představují menšinu. Sellers se sice v téhle grotesce předvádí s vervou jemu vlastní, ale jeho humor je příliš infantilní a dnes už se s ním míjím stejně jako s přehrávajícím Herbertem Lomem. Celkový dojem: 45 %. ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to některým připadá jako počátek úpadku celé série. Podle mě je to naopak jeden z nejlepších dílů série. Když to srovnám s prvním dílem - Růžový panter, tak je to obrovský rozdíl. Zatímco růžový panter byl velmi suchý, nudný, nezáživný a jediné jeho světlo ztělesnoval Peter Sellers se svými vtipnými scénami, tak pomsta růžového pantera, je svižný, záživný díl. Herbert Lom zde sice nedostal tolik prostoru, jako v jiných dílech, ale filmu to moc nevadilo. Když se tam ukázal, tak to prostě stálo za to (smuteční řeč na Closeauvě pohřbu). Děj byl třeba trochu zamotanější, ale byl alespoň záživný, nenudil jsem se, jako u Růžového pantera. Vtipných scének tam podle mě bylo dost a byly ještě k tomu vtipnější, než v jiných dílech. Nápad s mafií také vyšel, filmaři z toho vytěžili maximum, dát vetší prostor Catovi bylo také senzační. Nevím v čem by měl film nějaké výrazné slabiny. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Šialená akcia, šialené naháňačky, šialené prevleky., kaskadéri si určite prišli na svoje. Niekedy to bola neuveriteľná zábava, dnes už trochu zostarla, ale stále sa na mnohých gagoch dá pousmiať, ale hlasno rehotať už nie. –––– Je to tak průhledné, že je to past. – Ne, je to tak průhledné, že to nemůže být past. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov končí o niečo neskôr, ako by skončiť mala. A filmy s inšpektorom Couseauom trpia rovnakým nedostatkom. Pre mňa osobne ešte väčším, pretože som nepociťoval spokojnosť ani pri prvých častiach. A čo sa týka hviezdičiek, je to vlastne jedno, či má film jednu alebo dve. Podstatné je, že podľa môjho názoru nemal byť nakrútený, aby nekazil vkus filmových divákov v dobe, keď je ich vkus ešte tvárny. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Odcházení Růžového pantera. Film s velmi podivnou atmosférou. Vůbec to nekoresponduje s předcházejícím étosem panteřího komediálního světa. Jsou tam nějaké situace a odkazy, ale Sellers už skoro vyhasl... vnitřně 🤷. Když něco víte o Sellersovi a jakém byl stavu, tak se na to můžete dívat úplně jiným pohledem...🧐. 53%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)

Reklama

Reklama