Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 350)

somnar 

všechny recenze uživatele

Je to jako koukat na prehlidku abercrombie a fitch na imax platne, pricemz obcas nejakej z tech obnazenejch modylku zavaha a uklouzne a eva green mu za to ve zpomalenym zaberu usekne hlavu. jo, myslim, ze to hodne vypovida o tom, jak fungujou prehlidky muzskyho spodniho pradla. Jinak zívačka, na kterou se pár dnů po projekci vlastně vůbec nevzpomínám. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

300: Vzestup CGI krve:) Ze začátku by si člověk až pomyslel, že se dívá na Spartaka:) Až na to, že 300: Bitva u Thermopyl byla natočena mnohem dřív, než tento populární seriál. Já tam zkrátka viděla vše, čím tento seriál vyniká. Podmanivý vizuál, barevné zpracování, zpomalené scény, digitální krev cákající všude, sexy chlapi a sexy ženy... ehm, vlastně jedna žena. Lena Headey má sice hezkou tvář, ale Eva Green je prostě... bohyně. Jako tvrdá a nelítostná velitelka Artemisia, je úžasná. Ty její vlasy, líčení, šaty... perfection. Řekla bych, že se jedná o docela vydařené pokračování, ale na první díl to rozhodně nemá. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny to urcite neni, to ne, jen to proste nema tu udernost prvniho dilu. Je fajn, ze je celej film epictejsi, stridaj se ruzny prostredi a hezky krvave se to tu neustale rube. Fakt me to az prekvapilo, krev, sice silne digitalni, ale presto lita na vsechny strany spolu s urvanejma hlavama a koncetinama. Navic pribeh je docela obstojnej a skvele provazanej s prvnim dilem. Akorat skoda, ze je tu Xerxes silne upozadenej, ale zase si veskerej prostor pro sebe krade skvela Eva Green. Hlavni problem filmu je v hlavnim predstaviteli, ten je totiz az neuveritelne necharismatickej, zatimco Butlerovi stacilo nahodil urputnej vyraz, Stapleton tady muze rozsekat uplne vse v okruhu kilometru a stejne mu to je prd platny. Ale jinak jsem v zasade spokojenej, misty sice drobet stereotypni, ale jinak super reznicina. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejhorších castingových rozhodnutí všech dob! Co proboha dělá člověk jako Sullivan Stapleton v titulní roli 300? Lituju Evu Green, že musela předstírat sex s tímhletím vemenem. Pokud by měl Řecku velet člověk s jeho charismatem, věřím že by raději Řekové přešli na Perskou stranu a společně napadli třeba Řím. Kdepak Butler byl jen jeden. A tenhle Stapleton ani omylem. Vlastně můžu chválit jen půvaby již zmiňované herečky. Příběh mě moc neseděl, přitom po skvělém úvodu by divák mohl nabýt dojmu, že dostává stejnou porci dechberoucí akce jako před 8 lety. Místy mě přišlo, že celý film je hodně vycucávaný z prstu a bylo vlastně jakousi povinností napsat pokračování. Mé hodnocení se nakonec ustálilo někde na 60%. Výše jej dostat neumím. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Enyky benyky kliky hec, vyzvi Evu na tanec, ať ti říkaj třeba lev, bude z tebe crčet krev... aneb jak jedna oprávněně motivovaná a přímo démonicky působící žena, která i sex mění v další bojiště, totálně zastiňuje všechny testosteronem napumpované borce. "300: Rise of an Empire" je vysoce stylizovaná, výrazně brutální filmařina, která si s historickou věrností bez ostychu vytírá zadnici, ale kdo by si stěžoval?! Hlavně že soundtrack epicky duní, meče sviští, hustá krev stříká na všechny strany a prostě a jednoduše ty vizuální a zvukové orgie drží pohromadě, mají tempo a švih. Ano, je to primitivní, ale dívá se na to vážně dobře - zvýšené vyplavení hormonů garantováno. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Příprava byla pro všechny herce velmi náročná. Osm týdnů před zahájením natáčení tvrdě cvičili 8 až 12 hodin denně v tělocvičně, což zahrnovalo posilování, atletiku či bojová umění. Kromě toho musel každý individuálně dodržovat přísný stravovací režim (někteří herci museli přibrat, někteří naopak shodit několik kil). Režim a trénink trval i po celou dobu natáčení. (Lynette)
  • V 300: Bitke pri Termopylách (2006) hrali nesmrteľných skutoční herci, avšak Noam Murro sa rozhodol použiť "motion capture" na zachytenie pohybov nesmrteľných a potom sa ich obleky a masky dorobili digitálne. Na konci 85. minúty však môžeme vidieť neprirodzený pohyb jedného z nesmrteľných. (Sexy_Beast)
  • Veta z filmu "Rozhodli sme sa, že radšej zomrieme na vlastných nohách, ako žiť na kolenách," je variáciou slávneho výroku mexického revolucionára Emiliana Zapatu. (beso74)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama