Reklama

Reklama

Radovánky v Mexiku byly fajn, ale bujarý dívčí prázdninový víkend skončil a nadešel čas vrátit se domů. Proto také nyní Jules (Cameron Goodmanová) a Mel (Peyton Listová) stojí promáčené deštěm na téměř liduprázdném, do tmy se halícím letišti. A to někomu, kdy by se rád ke své rodině dostal živý a zdravý, navíc když je ten někdo dvojice velmi pohledných slečen, rozhodně nepřijde jako nejbezpečnější místo k přenocování. A jelikož nikde nejsou ani taxíky, rozhodnou se dívky ještě s několika dalšími spolucestujícími přijmout lákavou nabídku na první pohled sympatického a neškodného řidiče transportního minibusu, který je ochoten všechny opozdilce odvézt blíže k městu. To, že někdo vypadá neškodný, ale neznamená, že je takový i ve skutečnosti. A stejně tak není nikde psáno, že noc, která začala obyčejně, musí nutně i obyčejně skončit. Tenhle spoj totiž míří přímo do pekla v děsivém americkém autorském thrilleru Edwarda Andersona z roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Thriller o obchodu s bílým masem? Dokonalé. Dějově se zbytečně dlouze táhne. Tolik příležitostí k útěkům co měli postavy a nevyužili je, to je trochu o nervy. Ke konci se divák bude asi trochu nudit, jelikož pujde o jedno a to samé: povedený útěk a následné lapení zloduchem. A zase, a zase... Škoda, mohlo to být zajímavější ale nápad to byl dobrý. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento nízkorozpočtový thriller/drama jsem narazil zcela náhodou. Mám docela rád podobné zápletky, které občas koketují i s hororovým žánrem, ale tady jde spíše skutečně jen o thriller, ze kterého se následně vyklube „obchod s bílým masem“. Sám miluji cestování a snažím se cestovat, co to jde a finance dovolí, jsem si však vědom, že existuje celá řada nebezpečných míst – kde turistům hrozí řada nebezpečí. Okradnout vás mohou ale i u nás, ovšem tento film zachází o něco dále. Obchodování s bílým masem není neobvyklé ani v některých částech Evropy, zvláště pak dole na Balkáně a především ženy jsou v mnohem větším nebezpečí. A to se nebudeme bavit o nedobrovolných dárcích orgánů na některých kontinentech.   Začátek filmu nabídne docela zajímavou atmosféru i dusno – hlavně od chvíle, kdy řidič změní své chování a přejde k terorizování svých cestujících. Pár pěkných scén i náznaků atmosféry se tu najde, ale jak čas plynul, došlo i na docela velký počet hluchých míst, hromadu nelogického chování postav (jasně, sám nevím, jak bych se choval v podobné situaci) – šancí na únik měli opravdu dost a svůj osud si více méně všichni zasloužili za svou blbost.    Herecké výkony většiny zúčastněných nebyli vyloženě špatné, jen škoda (zvláště pro muže), že kromě svléknutí do spodního prádla, tu nedojde k nějaké té nahotě (tu fotku v bedně nepočítám), když už obě herečky byly docela pohledné. Taky bych snesl větší porci násilí, protože když už k nějakému došlo, nebylo to špatně natočené. Dojde i na několik rádoby zvratů, ale ani ty moc lidí nepřekvapí. Asi nejvíc mi vadilo, že to celé bylo natočené v takovém šeru/přítmí.  Víc jak průměrné ohodnocení si však tento film nezaslouží. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Není radno sedat si v noci do prázdného letištního autobusu. Přesto to dva páry lidí udělá a k tomu jeden postarší ustrašený chlápek. A tak jedou nočním městem, jenže ridič evidentně jede tam , kde to nikdo nezná. A při poruše gumy, přijde o prsty jeden z pasžerů co mu jde pomoct. A pak se to zanedlouho všechno zvrtne a ridič vytáhne na cestující zbraň, a tak se postupně odehrává drsné drama o přežití, které má několik podstatných zvratů. Konec už je docela dost hustý a nabízí se tu řada otázek, proč neutekli a že měli dost možností či proč se na něj nevrhli určitě by ho dostali. Dobře jim tak zaplatili za to , krutou cenu. Film je vlastně moralita, nebot, tohle se opravdu děje o to je to smutnější. Kam ten svět spěje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzhledem ke všem objížďkám nebude dost času kochat se krajinou. Ale užijeme si to." Mám takový divný pocit, že v nočním autobuse si to neužil vůbec nikdo a moje zvrhlé JÁ taky nebylo úplně uspokojeno. Padouch mi totiž připadal celkem neschopný, cestující pitomí a komplic byl i mně jasný od prvního okamžiku. Navíc mi bylo celkem jedno, koho přejede autobus, kdo má kvasinkovou infekci i kdo skončí v bedně. Takže hvězdy úchylně dávám jen za týrané holky, za inspiraci a poučení z řidičových chyb. A jdu si hned koupit sexy růžový minibus vybavený sedadly s pouty. Chce někdo svézt? ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná sračka! Není to tak dlouho co jsem se rozplýval nad podobným typem filmů. Jenže i béčkový krvák má své meze, které amatér Ed Anderson s přehledem překračuje mílovými kroky. Hlavní záporák nestojí za nic, nemá respekt, nemá koule. Táhne se to jak hlen není se čeho chytit. Hlavní oběti snad chtějí být obětmi, protože i ve chvíli kdy mají zcela volný prostor a zůstávají sami, tak prostě stojí a čekají. No nepraštili byste je? Praštili... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Bostonu. (Terva)
  • Při výměně kola nejsou utaženy šrouby. Auto ale přesto odjede. (Duoscop)
  • Snímek měl premiéru 8. března 2008 na hudebním a filmovém festivalu v Austinu v Texasu. V omezeném vydání na dalších festivalech až v roce 2009. (Terva)

Reklama

Reklama