Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 12 - Chris Pratt
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 12 - Chris Pratt

Recenze (144)

Wayne 

všechny recenze uživatele

Parks and Recreation má problém s první sérií u které spousta lidí skončí, protože v těch šesti dílech toho není zrovna moc, co by upoutalo. Druhá série ale rozjíždí už s normálním počtem dílů výborný komediální seriál s úžasnými postavami, jejichž charakter se u některých z nich od první řady trochu změnil (hlavně Leslie). Do třetí série konečně zasáhly nové postavy zodpovědného nerda Bena Wyatta a optimistického Chrise Traegera. Spolu se snaživou Leslie, sestřičkou Ann, vše nenávidějící April, penězi a technologií posedlého Toma, přerostlým dítětem Andym, nešikovným Garrym (Terrym, Jerrym), věčně pohodovou Donnou a hlavně Ronem Swansonem, který si ze všecho nejvíc váží ticha, odbývání vládní práce, řezbářství a pořádného fláku masa, tvoří tenhle tým na oddělení parků a rekreace od třetí série jeden z nejlepších komediálních seriálů současnosti. V každém díle je nejmíň jedna hláška co stojí za zapamatování a dost možná jediný seriál, kde miluju každou postavu a každý pár je dokonalý, ať už April a Andy nebo Leslie a Ben nebo snad Ron a Lucy Lawless. S každou řadou posunovali laťku výš a výš, aby pak přišlo fantastické finále, které osobně řadím spolu s Přáteli na nejlepší a nejdojemnější ukončení sitcomu, co znám. I ve finále se projevilo jak moc tvůrci své postavy znají a dokázali každému z nich skvěle naplánovat budoucnost až někdy do roku 2048. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Mala to byť optimálna náhrada za The Office (US), lebo konceptuálne sa jedná o veľmi podobné seriály s pseudodokumentárnou kamerou a “parky” majú tu na ČSFD dokonca ešte lepšie hodnotenie. Výsledok v mojich očiach ale nedostal očakávaniam. Tunajšie postavy totiž omnoho viac pôsobia ako figúrky než ako skutoční ľudia. A niekde počas piatej série mi to začalo vadiť. Nie tak, že by som chcel prestať seriál sledovať, ale na postavách mi postupne prestalo záležať, čo je oproti Office zásadný rozdiel. Tiež tiahle zápletky točiace sa okolo politickej kariéry Leslie Knope (a naťahovanie sa s radným Jammom) ma už skôr otravovali ako bavili. A tak i napriek legendárnemu Ronovi Swansonovi a skvele potrhlému páru April+Andy hodnotím seriál len za mierne sklamaných 7+/10 ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Během prvních sérií, které mi mimochodem nepřipadaly vůbec špatné, jsem byl přesvědčený, že to maximální hodnocení v žádném případě nemůže dostat, postupem času jsem se ale nějakým způsobem smířil s tím, že Ricky Gervais s tím nemá a nebude mít nic společného, že to je něco jiného než Extras, Office a Life's Too Short a že mi skončil život ve chvíli, kdy už nebylo od něj nic dalšího, na co bych mohl koukat, a právě v ten okamžik mi došlo, že žánr mockumentary nemusí být definován Office, a že Parks and Rec jsou vlastně stejně unikátní, i když rozdílným způsobem. Co musím vyzdvihnout snad nejvíc, jsou v první řadě perfektní jak hlavní, tak vedlejší postavy, které jsem si během pěti sérií oblíbil víc než v jakémkoliv jiném komediálním seriálu, a na rozdíl od konkurence se seriál vyvíjí přesně tím směrem, jak by měl, a jak to ve většině případů nebývá (Community). To, co se zpočátku zdálo jako kopírka kopírky ultimátní Office UK, je najednou i u konce 5. série jeden z nejlepších zážitků strávených u obrazovky a doufám, že to takhle ještě pár sezón vydrží! ()

char_t 

všechny recenze uživatele

The Office meets Modern Family. Jak jsem mohl tenhle kousek tak dlouho míjet? Parádní zábava. Mockumentary styl parádně sedí, snad i líp než v Kanclu, a to obsazení... Chris Pratt s Aubrey Plaza naprosto dokonalí, u Amy Poehler a Nicka Offermana už se ani nedá počítat s ničím jiným. Přičtěte příjemný humor, krátké epizody... Můžu jen doporučit. 90% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nechápu jak jsem tohle mohl minout když se vysílalo.Při hledání "náhrady" za Office přišla řada na chvílemi podobně laděné Parky a byla to skvělé volba.Není to sice bez chybičky,některé díly jsou slabší a má to i svoje nasírací momenty (i když zdaleka ne tolik jako Office),ale většinu času sem se bavil královsky a u některých dílů sem se smál dost nahlas a to u sitcomů zase není úplně pravidlo (ač by mělo).Teď mi tahle partička okolo Leslie a božského Rona bude chybět a časem si dám komplet znova...85% ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

  • Zelený obdĺžnikový objekt na stole Rona Swansona (Nick Offerman) je americká protipechotná mína M18A1 "Claymore". Je pozoruhodná tým, že má na prednej strane vyrazené "FRONT TOWARDS ENEMY", teda predkom ku nepriateľovi. (Marcin)
  • Rezavá socha v kanceláři Rona Swansona (Nick Offerman) je ve skutečnosti Rozsocháč či Český ježek, protitanková konstrukce z 2. světové války. (Aurum)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama