Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se jako zarytý odpůrce anime dostal po Death Notu na doporučení k tomuto seriálu. Ze začátku chvíli trvá, než se člověk v celém světě zorientuje. Je toho vážně hodně na pobrání, ať už jde o historii nebo postavy. Příběh nás zavede do fiktivní země na začátku 19. století, kde panují zvláštní pravidla. Kromě jistého pokroku v technologii se tu nachází lidé, kteří umí ovládat tzv. alchymii. Pochopit, o čem vlastně alchymie je trvá pár dílů. Sledujeme dva mladé chlapce, kteří alchymii ovládají. Nepodařený experiment v mládí je ovšem zmrzačil. To jim ale nebrání tuto úlohu vykonávat. Časem se objevují další postavy a my všemu postupně začínáme přicházet na kloub. Celá země je totiž v ohrožení a mnoha lidem hrozí nebezpečí. Ti nejlepší a nejsilnější se tedy musí spojit, aby proti onomu zlu bojovali. Během děje dojde k mnoha zvratům a postavy občas vymění své strany. Dost se mi líbila samotná alchymie a akce s ní spojená. To samé mohu říct o dobře napsaných postavách a věrohodných emocích. Určitě bych tento seriál všem doporučil, které tyto věci aspoň trochu lákají. "Plukovníku, nemáte oheň? Vlastně nejspíš ne. Co si myslíte, že jsem, mokrá sirka?!" :D ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí nejlepší anime všech dob. Můj názor je trochu střízlivější, poněvadž na vyplněnou rozlehlost One Piece, či komplexnost Hunter x Hunter univerza Plně metalový Alchymista prostě nedosahuje. Není ale daleko pozadu a se svou atraktivní délkou, výborným a netradičním příběhem, který se nebojí vymáchat hlavním akterům hubu v blátě, zajímavými charaktery (na obou stranách), ale třeba i prezentováním problémů skutečného světa se z mého pohledu jedná o JEDNO z nejlepších anime všech dob. ()

Reklama

immortalis 

všechny recenze uživatele

Příběh o cestě za svým cílem. Přes všechny možné překážky. Alchymie je věda o rovnocenné výměně. Hlavní hrdinové FMA se pokusí oživit svou matku, která jim zemřela. Avšak porušili pravidlo "lidské transmutace". Nikomu se zatím nepodařila. Edward příjde o ruku a nohu, jeho mladší bratr příjde o celé tělo. Společně se vydávají na cestu na jejímž konci by chtěli mít svá těla zpět. Edward se stane státním alchymistou a tedy "armádním psem". 64 dílů plných výborných hlášek a temnější atmosféry než měl původní seriál. Nejlepší příběh. Nejlepší seriál. Nejlepší manga! Chystá se film. Hodnocení 110% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i když jsem kdysi anime nenáviděl, tak dnes ho považuji za ještě lepší než např. hraný seriály. Hodně lidí může říct že anime je určený pro děti, ovšem často je právě anime tak trochu dospělácká záležitost. FMA:B jsem i přes počet dílů dokoukal prakticky v jednom týdnu a je to ze skupiny toho lepšího co jsem zatím měl možnost vidět. Těžko říct žánrový zaměření, řekl bych že každej si v tom najde kus něčeho, ať už jde o fantasy prvky, drama, komedii či akci. Né nejlepší anime co jsem viděl, každopádně je hodně dobrý. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Po sedmadvaceti epizodách je jasné, že Brotherhood drtí starší adaptaci na všech frontách. Dříve opomíjené postavy mají větší hloubku a příběh nabírá neuvěřitelné grády. Audiovizuální stránka si zaslouží uctivou poklonu. Nakonec si člověk zvykne i na specifický humor, ředící jinak dosti temný příběh. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)
  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)

Reklama

Reklama