Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (2 105)

plakát

Abigail (2024) 

Mně to sedlo, od Radio Silence je to návrat do formy po naprosto tragickým Vřískotu. Napětí samozřejmě ve filmu neexistuje a je spíš proloženo humorem ale radši si dám odlehčenej zábavnej horor než nějakou nefunkční vážně se tvářící blbost. Obsazení v pohodě, mohli trochu víc využít Guse Fringa a Ozymandiase (třeba k trochu epičtějšímu finále než tady je) ale docela to vynahrazuje suprovej Dan Stevens kterýho jsem ze začátku skoro ani nepoznal. Jako fastfoodová jednohubka dobrý.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Celej film jsem se pořád ptal PROČ... proč musí ze starejch hrdinů neustále dělat starý mrzutý vožraly, proč je párujou s moderní ženskou hrdinkou která je maximálně nesympatická a téměř celý film titulního hrdinu uráží, proč tam zase musí srát tuny strašnýho CGI a proč tohle vůbec muselo vzniknout. Moc tomu nepomáhá ani celková nezajímavost artefaktu, respektive neschopnost scénáristů ho udělat zajímavým mimo jeho účel. To hledání stop a řešení hádanek byla nejlepší část těch starších dílů, tady je to prostě jen nuda nuda a nuda. Bylo mi docela líto i Mikkelsena jehož záporák měl celkem zajímavou motivaci která by si zasloužila lepší film. Chybí tomu vtip i dobrodružnost o což se aspoň trochu snažila i ta blbá křišťálová tykev, a už to byl taky špatnej Indy. Hvězda za celkem ok úvod s dobře omlazeným Fordem, i když i tam bylo chyb jak nasráno (Indy knockoutuje řidiče a vyhodí ho z auta na chodník načež k autu přijde komando nácků a nasednou si jako by snad kolem toho omráčenýho neprošli nehledě na to že asi 5 metrů vod auta jich pobíhá dalších 10 :)). Původní trilogie nadčasová, tohle už nikdy nechci vidět.

plakát

The Traveler (2010) 

Parta dementů maskovanejch za policajty pobíhá po opuštěným skladišti maskovaným za policejní stanici zatimco jim tam kdysi kvalitní herec co zde už měl pár kilmerů navíc plácá dokola nesmysly a vy asi tisíckrát dokola sledujete ten samej flashback. Zápletka je v podstatě vobtáhnutá z nespočtu epizod Věřte nevěřte, jenže tam to aspoň hodinu a půl nezdržovalo.

plakát

Zvrácenost strachu (2020) odpad!

Ten rádoby drsnej závěr byl snad víc k smíchu než ten vlk z PS2.

plakát

Havěť (2023) 

První půlka je super a arachnofobici se zde budou nervózně škrábat na noze při sebemenším zasvědění, je proto škoda že v posledních cca 30 minutách se tomu trochu splaší kozy a nejen že pavouci téměř přestanou bejt hrozba, ještě tam namontujou naprosto debilní sociální komentář kterej nejen že nemá co říct, ale ještě to vyústí v ten nejdementnější konec jakej ten film mohl mít. Klady u mě ovšem převažujou, hlavní parta ačkoliv to jsou držkatý francouzský bubáci není uplně nesympatická a kupodivu se i chovají uvěřitelně a panelák je využit celkem slušně a ne jako např. v Evil Dead Rise kde si štáb mohl dovolit jen jednu chodbu a dveře s kukátkem. Rejže je sice začátečník ale talent má tak doufejme že mu to vydrží.

plakát

Blackout (2023) odpad!

Jeden z nejhorších vlkodlačích filmů všech dob.

plakát

Late Night with the Devil (2023) 

Dastmalchian je dobrej herec ale zde mu podráží nohy postava která není napsaná úplně na něj. Jinak je to brutálně šablonovitý a překvapí to maximálně tim jak málo se toho ve filmu stane, za zmíňku bohužel stojí taky naprosto otřesný triky který vás z tý trošky atmosféry zaručeně vytrhnou.

plakát

Den díkůvzdání (2023) 

Z moře podprůměrnejch slasherů to vytahuje pouze fakt že je znát ruka zkušenějšího režiséra, zejména co se týče zabití a smyslu pro nechutnosti, jenže to na pecku v tomhle případě absolutně nestačí. Postavy jsou maximálně nesympatický, hlavní hrdinka nehezká a nevýrazná a nějak prostě neni komu fandit, odhalení identity zabijáka není nijak překvapivý (je to jako vždy nejzvučnější jméno z obsazení který je ve filmu podezřele málo využito) a závěr mi přišel velice nedotaženej, bez jakýhokoliv vyvrcholení nebo pořádný naháněčky. Taky zamrzelo že scéna s trampolínou byla zničená šíleným střihem.

plakát

Sushi girl (2012) 

Chce to bejt hrozně cool a jako Tarantino ale má to blíž možná tak ke Troškovi. Slušný herecký obsazení je zde z poloviny vyplácáno na 30-vteřinový cameo (Michael Biehn je ve filmu tak dlouho že se nikdo neobtěžoval ho zde ani uvést v obsazení) a zbytek je odsouzen hrát tam trapný divadýlko plný hroznejch dialogů skoro hodinu a půl než se ten kozatej talíř nasere a odejde.

plakát

Hana-saku iroha (2011) (seriál) 

Hrozně příjemná pohodovka z prostředí japonskýho ryokanu. Má to takovej ten letní prázdninovej nádech a postavy si nejde neoblíbit, v podstatě každá dostane aspoň jeden díl jen pro sebe a docela mě zaskočilo jak se některý změnily z celkem předvídatelnejch karikatur na překvapivě komplexní osobnosti. Zásluhu na tom má i Ohana která je suprový hovado a nejde jí nefandit. Trochu mě zklamal uspěchanej závěr kterej by si zasloužil rozprostřít do dalších alespoň dvou dílů, ale možná v tom roli hrál i fakt že jsem si tak trochu přál aby to jelo dál.