Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (162)

kajas 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha jsem začala tušit zhruba v polovině filmu a k žádnému zvratu nakonec k mému zklamání nedošlo. Hlavní hrdince jsem ale nepřála smrt (jak to u většiny současných hororů bývá) a některé vraždy i úvodní sekvence v samoobsluze byly natočeny velmi povedeně. Takže rozhodně lepší průměr, který můžu fanouškům žánru doporučit. Skoro 4*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Roth měl určitě navíc, než kdy dokázal. Je to podobný režisér jako Ti West, který se vykoupil ovšem skvělou trilogií X, teda pokud nepokazí poslední díl, který nás teprve čeká. Za to Roth uspěl akorát průměrně s povedeným Green Inferno a jeho Thanksgiving je tak někde napůl mezi povedeným slasherem a mírným zklamáním. My starší kousci co jsme kdysi viděli fake trailer jsme možná čekali přeci jen víc. Roth neví, respektive divák neví, jestli netlačí na pilu záměrně a nechává postavy zbytečně mluvit na úkor masakru. I když černý humor jede a několikrát sem vyprsknul smíchy, vraždy jsou slušný a vrah má potenciál. Jenže atmosféra je právě díky humoru dost potlačená stranou a když ve scéně, kdy se zažíva upeče člověk v troubě se smějete díky teploměru v těle a necítíte žádné děsivé emoce, je to prostě spíš ke škodě. Vrah se dá docela dobře uhodnout po výslechu na policejní stanici, takže se nedá ani úplně mluvit o nějakém větším napětí a zábavnost akce zase brzdí přehršel průměrných postav a moc zbytečných dialogů, ale postavy jsou vesměs sympatické. Počáteční masakr v obchoďáku, solidní vraždy a charismatický vrah udrží Thanksgiving na hraně kvalitního slasheru, ale jak už je u Rotha zvykem, mohlo to být mnohem lepší. Je to zbytečně zkartkovité a paradoxně tomu ubližuje fakt, že se to nebere moc vážně. Jako by si Roth na vážnější notu nevěřil, přitom v Green Inferno dokázal, že pokus chce točit vážně, tak se mu atmosféra a emoce daří. Hodně se tu píše o srovnání s Vřískotem, který jsem vždycky k smrti nesnášel a všechny díly považuju za naprosto debilní, hlavně už stupidní jedničku, která mě srala už na základní škole. Slasher je takový druhořadý podžánr hororu a těch opravdu dobrých, jakože áčkových je naprosté minimum. Roth natočil zábavné béčko na jedno podívání, které mělo ale možnosti stát se něčím větším, bohužel. Stejně nedopečené jako Machete. Teď už jen zbývá čekat, jestli někdo odvážný natočí SS vlkodlaky s ďábelsky přehrávajícím Cagem a zkusí z kdysi fakeových trailerů natočit aspoň jeden epický celovečerní horor, který by byl něčím víc, než promarněnou šancí. 60%. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na Štedrý deň si pozrieť Deň vďakyvzdania to sa nepodarí každému. Film sám o sebe je pomerne dobrým slasherom, ktorý to v niektorých momentoch ťahá aj na 4*, ale nakoniec nijako zvlášť nevybočí z očakávaných koľají a tak je tých niečo viac ako 60% na tejto databáze výstižných. Všetkým užívateľom prajem Šťastné a Veselé Vianoce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné, na niektoré pichačky a rezačky sa dobre pozeralo, tak až oddychovo po tých všetkých vianočných prianiach šťastia a pokoja. Škoda len, že dlho trvá, kým sa to rozbehne a nie je to príliš desivé, no potok krvi uspokojí nielen upíra. Mrazivý zážitok to určite nebol, veď je osem nad nulou, ale zázvorový čaj s citrónikom si tu celkom vychutnáte s dobrým pocitom, že vraha odhalíte už v polovici filmu. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Čekal jsem špatný film, dostal jsem špatný film. Takže asi dobrý? Nevěděl jsem, že film má rating od 18, takže mě brutalita příjemně překvapila. Její provedení ale většinou vypadá levně a přehnaně. Úvod filmu mě úplně otrávil svou neuvěřitelností a vyhroceností. Ke konci jsem ale přeci jen začal být spokojenější a po průvodu si dění docela užíval, jenže finále je naprosto neuspokojivé. Sice asi přislibuje dvojku, jenže nevidím důvod, proč by ji taková blbina měla mít, tohle fakt není Vřískot - i ten vrah byl podle mě úplně očividný. Navíc zde chybí LGBT postava, takže dvě hvězdy! Perioda. 45% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Eli Roth bol v procese obsadzovania filmu, keď mu jeho kamarátka Gina Gershon napísala správu s otázkou: "Kedy ma obsadíš do hororu?" Roth odpovedal: "Gina, vlastne práve teraz mám pre teba rolu." (Arsenal83)
  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)
  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama