Reklama

Reklama

Havěť

  • Francie Vermines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (55)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Za ten záver by som z fleku ubral kľudne aj tie 2*. Ale k tomu sa ešte dostanem. Čo som čakal? Že Arachnofobie (1990) a REC (2007) budú mať spolu kokon plný strachu. Čo som dostal? Pavúčiu verziu Resident Evil. Vizuálna stránka je zvládnutá veľmi dobre. Atmosféra je však skôr akčná než strašidelná. Zatiaľ všetko v poriadku. K postavám som si nevybudoval žiadne sympatie. Zároveň až moc času sa tu riešia ich rodinné/vzťahové traumátka. Určite mi nevadilo, že pavúci boli mix živých a digitálnych. Vadila mi však ich meniaca sa citlivosť na podnety. A som na konci dojmov, tak je čas zhodnotiť finále filmu. Akože k*rva čo to malo byť? To si scenárista povedal, že keď mňa nenapadá vyriešenie toho kolosálneho prúseru, tak to proste utnem a budem sa tváriť, že vyriešené? Ale viete čo, ten záver bol len čerešničkou, pretože všetko zásadné malo strašné diery. Vadilo im svetlo? A kde ich na začiatku lovili? Na púšti. Aká k*rva karanténa? Pavúci, ktorí prelezú všade, sa akože mali zastaviť pred policajnou páskou? Tí by po rozmnožení boli už v celom meste a pomohla by jedine tak atomovka p*če. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velkej hype kolem filmu, chvalozpěvy, první kladný ohlasy a recenze, posléze i vysoký hodnocení na ČSFD i IMDb a taktéž moje slabost pro pavouky zapříčinila, že jsem si asi od filmu sliboval něco co možná nemohlo být ani splněno. Maloval jsem si to trochu jinak tudíž z výsledku jsem lehce zklamanej. Na jednu stranu určitě režijní prvotina a hororovej celovečerák z říše snů a jednoznačně jeden z nejlepších(neříkám, že nejlepší) pavoučích hororů všech dob na druhou stranu (pro mě) zklamání v tom kde se vše odehrává a body dolů jdou i za ten odfláklej konec. Arachnofobici si budou jistě okusovat nehty hrůzou a možná hrozí i připosrání. O tom, že sledování filmu pro ně bude peklo asi není pochyb. Já jsem však potom hypu čekal větší Hell. Na 5hvězd to u mě není. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Francúzsky ghetto gospel, pavúky boli len do počtu. Strach vzbudia len v určitých momentoch a aj to len u zarytých arachnofobikov, ktorá desí len pohľad na chlpatých osemnožcov. Ale inak sú málo útočné a viditeľne digitálne, takže aj keď sa mi tieto stvorenia hnusia, tu som hnus nepocítil ani raz. Celková pointa vyšla úplne smiešne a je vlastne popretím toho, čo bolo ukázané už na začiatku. Čo je ale najhoršie na filme je jeho politické vyhlásenie. Sám režisér povedal, že chcel poukázať na to, ako máme pavúkov, ale aj prisťahovalcov a ich potomkov z Arábie a Afriky za háveď a aká je spoločnosť voči týmto, inak veľmi slušným ľuďom, nespravodlivá. Pritom toto vyhlásenie dáva len kvôli agitke, za ktorú má peniaze, a sťažuje sa v krajine, ktorá sa pýši tým, aký má krásny koloniálny pôvod, čo na prechádzke Parížom si každý všimne, aký nádherný kultúrne obohacujúci dopad to má. Takže prázdne gesto, hoci my im to obohatenie samozrejme prajeme. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce sa film odohráva v rovnako škaredom paneláku ako nedávny francúzsky „La Tour“, našťastie je ale na inú tému. Mladík si kúpi exotického pavúka, ktorý mu utečie a postupne nastáva peklo. Z jedného pavúka je sú totiž okamžite tisíce, ktoré sú postupne omnoho väčšie, takže boj o prežitie môže začať. Že je ich uhryznutie smrteľné, a že radi vychádzajú z ľudských otvorov, je myslím samozrejmosťou. Režisér sa s tým proste nesral, naservíroval nám úplne priamočiary survival s množstvom mŕtvol a akcie, ktorý sa nezastaví až do konca. Tentokrát dám plné hodnotenie, pretože posledný kvalitný film o pavúkoch bol „Spiders“ z roku 2013, lenže to zase bola sci-fi srandička, zatiaľ čo títo malí jedovatí bastardi na mňa pôsobili neskutočne reálne. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2024] Konečně pořádný arachnofobický klaustrofobický zářez do kinematografických análů! Většina filmů z tohodle ranku jsou totální béčka. V tom lepším případě přiznaná a zábavná. Tady se ale pohybujeme na čistě hororové půdě. Pořádně děsivé, plné lekaček a napětí. Neznám lepší arachnohoror. Úvod v poušti? Naprostá pecka! Syrová až na kost. Pak se děj začne pomalu nenápadně rozjíždět a od útěku pavoučka téměř do konce šíleným způsobem graduje. Jasně, je to trošku sci-fi, scénář je v závěru naprosto nerealistický, ale šlape to a i v těch nejšílenějších místech se tvůrci našli místo pro zakomponování skvělého situačního humoru. U kterého často mrazí, ale celý sál se přesto směje. Uklízečka rulez! Navíc ke konci hlavní postavy uvěřitelně otevřou i svá stará traumata a dodá jim to na plasticitě a uvěřitelnosti. Pak se dá i chápat proč jsou to tak nesympatičtí kokoti a proč se celou dobu chovali tak jak se chovali. Tak jak byl příběh rozehrán ale měli všichni umřít dávno před tím nesmyslným koncem, kde se policie chová jako neschopná banda debilů a nic už od té doby nedává smysl. Dávám poctivých 70 % a přítelkyni bych na to do kina nevzal. Dobrý postřeh tu měl jendAA365. Čím větší pavouci, tím menší z nich šel strach. Ti nejmenší byli nejagresivnější a nejpřímočařejší. Představa, že se někde objeví, byla děsivá, protože se jim nedalo bránit. Pak šlo projít kolem spousty velkých pavouků, aniž by zaútočili, a megapavouk lidi naprosto ignoroval. Při stoupající bezvýchodnosti a bezmoci tu je opačný trend snižování strachu ze setkání s pavouky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama