Reklama

Reklama

Zakázaná říše

  • Česko Zapovězená říše (více)
Trailer 5

Fantastická cesta do srdce temnoty. Pravda je v tobě… Počátkem 18. století kartograf Jonathan Green podniká vědeckou výpravu z Evropy na Východ. Když prošel Sedmihradskem a překročil Karpaty, ocitl se v malé vesnici ztracené v neprůchodných lesích. Na toto prokleté místo ho nemohlo přivést nic než náhoda a hustá mlha. Lidé, kteří zde žijí, se nepodobají ostatním lidem, které cestovatel dříve potkával. Vesničané si vykopali hluboký příkop, aby se obrnili před světem. Sdílejí naivní víru, že se mohou uchránit před zlem, které ztělesňuje Vij, monstrum žijící v bažinách. Nechápou, že zlo se už uhnízdilo v jejich duších a čeká na příležitost, aby vyrazilo do světa... Předlohou filmu se stala stejnojmenná hororová povídka Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (86)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Digitální orgie jsou tady! No, orgie to úplně nejsou, což je jasné v prvních několika sekundách, kdy uvidíte zabijácké číslo 12+. Nevím jestli Gogol zrovna psal Vije jako dětskou povídku (vsadil bych pravou ruku, že ne), ale neobyčejně bystří tvůrci z toho udělali impotentní zábavu "pro celou rodinu", což u evropských filmů znamená, že se bude bavit málokdo. Mělo to celkem spád, ale víc než na tři přihlouplé hvězdy to nejde. A navíc, Jenda Pavel Filipenský nehraje ani v závěrečných titulkách a to jsem četl i seznam kaskadérů! A já se na něj tak těšil. 28.7.2016: Po srovnání s předchůdci Vij (1967) a Sveto mesto (1990) sundávám na 2. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2014 natočil režisér Oleg Stěpčenko film "Вий. Возвращение" (Legenda o Viy), ktorý bol na Slovensku distribuovaný pod názvom "Zakázaná ríša". Je to dobrodružný, mysteriózny, fantasy thriller, ktorý vznikol v rusko-ukrajinsko-česko-nemecko-anglickej koprodukcii. Úha, veľkolepý medzinárodný európsky projekt. Čo však z toho vzniklo? Pozrel som si to a zostal som tak trocha v rozpakoch. Neviem si ujasniť, pre koho to bolo vlastne natočené. Kto je cieľovou skupinou pre tento ambiciózny 3D snímok? Mne sa zdá, že pre deti je to moc horrorovo desivé a pre dospelých divákov je to až moc rozprávkové. Takže ja neviem, čo si o tom myslieť. *** ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

V popisku chybí HOROR to je jasné, ale jen tak okrajovej. Občas podle mého až moc spletené a člověk neví, jestli to co vidí opravdu je nebo má někdo haluz jelikož měl mnogo vodky, ale ty dvě a čtvrt hodiny docela utekly a vím, že si to pustím jednou znova....obludy se mi líbily a scéna kdy se změní spolustolovníci nemá nejmenší chybu stejně tak nahánění kočáru smečkou napůl sežralých vlků. Milé překvapení z ruska, ale na čtvrtou hvězdu bych do sebe musel naklopit hodně vodky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmová častuška. Děj uhání vpřed jako splašené stádo koní a zadupává veškerou možnou poetiku, která by mohla tu a tam vyrašit. Nedokázal jsem držet krok a tak jsem jen tak znuděně kráčel po stopách v blátě. Teprve když jsem po hodině dorazil do chýše démonů a pohlédl do očí Vije, na chvíli jsem pocítil i lehké vzrušení. Bohužel velmi rychle opadlo a já se zase šoural dál. Konec téhlé bláznivé show už byl naštěstí na dohled. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně nevstřebatelné díky (pokolikáté to u ruského filmu už píšu?) divné dramaturgii. Ti Rusové jsou na to snad specialisti. Rozdílné žánry a všude ta pitomá zbrklá, neucelená dramaturgie. Jakoby to točili za chodu. Už hned úvodní únos princezny byl zmateně natočený (např. mimózní prostřih na úder blesku) a navíc to nechutně vykrádalo Dvě věže (mrtvola ležící v mělké vodě a kladná postava omdlívající s následným pádem do vody). Ono to celkově vykrádalo všechno možné, namátkou třeba japonské horory s dlouhovlasýma holčičkama. Fleminga mi bylo líto, jak špatně byl vedený. Ukázkový příklad byla jízda v kočáře s mnichy. To jak vypráví mnich Flemingovi legendu a Fleming místo poslouchání ignorantsky požádá o nalití vína, do toho se vzbudí druhý mnich a hned se pokřižuje - to bylo jako vystřižené ze starých asijských kung-fu filmů s Jackie Chanem, jenže zatímco v těch filmech jsou tyhle typy hyperaktivně zmatených scén roztomilé, protože asiati mají takovou náturu, tady je to brutálně rušivé a působí to, jako by režisér posadil ty tři herce do kočáru a řekl jim: "Teď IMPROVIZUJTE, dělejte a povídejte, co vás napadne". Nedával jsem to a někde v polovině vypnul. ()

Galerie (269)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se i na hradě Sychrov u Liberce. (Dlee)
  • Jedná se o první ruský film, který byl kompletně natočen ve 3D formátu. (Dlee)
  • Nejmladšímu herci v projektu na place bylo 8 měsícu, nejstrašímu 71. (Dlee)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama