Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 3
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (154)

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ po prvých šiestich dielov musím uznať, že som s preacherom spokojný. Má to síce ešte miestami hluché miesta, ale pri tom koľko filmových referencií som počul, a kopec momentov a hlášok ktoré som už počul, tak mi to ani moc nevadí. Je ale zase pravda, že celé to ťahá hlavne Joseph Gilgun ktorý je proste neuveriteľne dobrý. Tak uvidíme, snáď to v budúcnosti potiahne, a vytiahne sa vyššie. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Southen gothic a k tomu hodně nekorektního a všeobecně ujetého humoru, co si na paškál bere náboženství a všechny stereotypy s tím spojené. Z toho nějakým způsobem dokázali tvůrci vykřesat nadpřirozené drama, které působí jako mix Supernatural a True Blood a to vše v krvavém obalu od kabelovky. Ruth Negga jako Tulip kraluje a já se nemůžu dočkat 2. řady! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako nepolíbený komiksem můžu říct, že tímhle pilotem si mě AMC naprosto získalo na svou stranu. Představení postav bylo výborné, příběh byl dávkovaný s citem, ale i s koulema, bitka v letadle zase připomínala ty lepší časy v Banshee a humor, který celou tu úvodní hodinku zdobil, si asi většina lidí instantně zamiluje. A pokud ne, pořád je šance, že vás alespoň vezme ta v jádru vlastně docela komorní story o tom, že lidé, kteří si o sobě myslí, že jsou zlí, ještě nutně nemusí skončit v pekle. A s takovouhle vírou já jsem v osmi případech z deseti spokojen. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech jsem sice ze seriálu stále poněkud zmatená, ale věřím, že se do toho postupem času dostanu. Z nějakého důvodu se mi tahle podivná směska žánrů strašně líbí. Každopádně doufám, že se to v následujících epizodách už pořádně rozjede. První dva díly - 80% Pro mnohé bylo pomalé tempo nestravitelné, s tím já naštěstí problém neměla. Horší je to s celkovou nevyvážeností série. Velmi rychle jsem se vzdala snahy pochopit, co se to přede mnou vlastně děje, ale občas tam bylo těch WTF momentů až příliš. A bohužel i dost zbytečné vaty, která škodí tempu seriálu. Preacher vás v jednu chvíli nějakou scénou nadchne, aby o pár minut později spadl do těžkého průměru. A tohle se děje prakticky celou sezónu, dokonalou ukázkou takových propadů je i samotné finále, které se po slibně rozjeté první polovině stalo bizarní fraškou. 1. série - 70% Druhá řada je o fous lepší než ta první i díky tomu, že jsme rovnou hozeni do víru dění. Nicméně stále trpí podobnými neduhy, takže výborné díly střídají ty slabší a výkyvy v kvalitě se objevují i v průběhu jednotlivých epizod. Celkově jsem si ji ale užila o dost víc, na čemž má zasluhu skvělý Pip Torrens v roli Herr Starra. 2. série - 80% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Preacher je velmi šílený seriál plný všemožných bizarností a zvráceného humoru, který si kolikrát nebere žádné servítky. První série je taková slabší. Nenajde se v nich příliš dobrých epizod, ale některé pasáže skutečně stojí za to. Obvykle jsou to pasáže s Josephem Gilgunem, který upíra Cassidiho hraje absolutně fantasticky. Druhá série začala velice dobře a držela se do nějakého 6tého dílu, pak bohužel seriál opět začal přešlapovat na jednom místě a nikam se nehnul, a to ani v samotném finále série. Třetí série pak působí jako vpíchnutí adrenalinu do žil. Je velmi svěží, neustále se v ní něco děje. Už se nepřešlapuje na místě. Voodoo téma navíc seriálu perfektně sedlo a konečně jsme se dočkali skvělé a chvílemi velmi temné show. Čtvrtá série si pak dokázala udržet kvalitu té třetí, i když mi její téma nebylo tak sympatické jako téma série třetí. Se samotným závěrem jsem taktéž spokojený. Obával jsem se, že bude působit uspěchaně a nedotaženě, ale opak byl pravdou. 1. Série 3*, 2. Série 3*, 3. Série 5*, 4. Série 4,5* Celkově 4* 70% ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, kde Herr Starr (Pip Torrens) leze na stůl, aby se oběsil, je zrcadlově otočená. (Seffi)
  • Eugen (Ian Colletti) stejně jako v předchozí epizodě zpívá píseň „Closing Time“ od Semisonic. (griph)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama