Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer

Recenze (154)

Helo 

všechny recenze uživatele

Po první sérii zatím trošku promarněnej potenciál a to hlavně kvůli značný nekonzistenci a blbě dávkovaným příběhovým linkám, kdy to chvílema moc netáhne a je to hluchý. Ale když už to táhne, tak to táhne naprosto božsky, páč spousta momentů je tak parádně ujetá a černohumorná - v čele s irským upírem Cassidymm, kterej má neskutečně napsaný hlášky (přízvuk taky dělá svoje) - že mě pak ty hluchý místa mrzí dvakrát tolik. Poslední epizoda je potom naprosto geniální. PS: Začínám mít pocit, že Dominic Cooper se nehodí do rolí drsňáků, viz Llane ve Warcraftu a teď tohle. Ne že by hrál špatně, ale má na to moc dobráckej ksicht. PSS: Co jsem tak šmejdil po netu, tak jsem rád, že jsem nečetl komiks, jinak bych byl z týhle adaptace asi zklamanej dvojnásob. Edit: Po třetí sérii dávám pátou hvězdu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Zatím největší seriálové zklamání tohoto roku. Zbytečně natahovaný, kdy se ve spoustě epizod skoro nic moc nestane. Kdyby celá první řada měla jen 6 dílů(viz. první řada The Walking Dead)tak by to fungovalo mnohem lépe. Nejvíce zamrzí, že je vidět ten potenciál, který seriál má a nedokáže ho nebo ho nechce prokázat. Velká škoda. ()

Reklama

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Třebaže laťku nastavenou černým Heimdallem překonat nelze, tvůrci komixových seriálů stále dokazují, že se na ní dá přinejmenším pěkně pohoupat. Ikdyž Marvelu nelze upřít jistou hru na SprávňákGeist, proč podobným způsobem prznit jeden z nejkvalitnějších příběhů z protilehlé dílny, nesoucí se na vlně temné jižanské westernovky? Je s hrůzou sledovat, jak se chmurný a cynický kovbojský příběh mění v utípnuté nic, nevybíravým humorem sršící upír v prostoduchého laciného žvanila a jedna z největších komixových blond koček v přehrávající etiopskou pipku. Za Jesse Custera jsem si vždycky přál jít na Comic-Conu, ale po téhle do detailu zprzněné splácanině bych se sám za sebe musel stydět. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco drsnějšího. Preacher nastavil vynikající první epizodou příliš vysokou laťku. Pak ji zbytek dílů s úsměvem podlézal a vychloubal se, že ji jednou s lehkostí přeskočí. Měl pár momentů kdy se rozběhl, ale nikdy se to nestalo. Téměř každá zajímavá scéna byla okamžitě vykompenzována rozpačitou, nebo dokonce nudnou. Tempo kolísalo, vývoj událostí neustále zpomaloval a ředil tím atmosféru a můj zájem. Od druhé sezóny dál se tempo zrychlilo, ale děj se rozplizl do efektních epizodek a stěžejní zápletka zmizela v pozadí. Neobvyklé postavy a chytlavě vymyšlený fikční svět stále držely vysokou kvalitu seriálu a slibovaly kulervoucí závěr. Ten se nedostavil a po posledním dílu zůstala pachuť nevyužitého potenciálu. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější flanďáky nasírající (nikoli bezbožný) počin od dob Life of Brian (i když tohle o dost drsnější). Kde jinde byste mohli vidět jak si Ježíš dá s Hitlerem po tlamě (…,,ty ubohej hipísáku!" ….,,ty tuctovej fašoune!" ) -- Snad až bude český kardinál někde na výletě, mohla by nějaká česká TV nabýti odvahy , a pustit nám to celý pěkně od Genesis. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Dominic Cooper a Ruth Negga boli v čase natáčania seriálu partnermi aj v reálnom živote, podobne ako ich seriálové postavy. (ČSFD)
  • Když se andělé DeBlanc (Anatol Yusef) a Fiore (Tom Brooke) snaží dostat do Pekla pomocí auta, která je vyzvedne na osamoceném místě u silnice, můžou v tom někteří vidět odkaz na seriál Perníkový táta (od r. 2008), kde když někdo potřeboval zmizet, postupovalo se úplně stejně. Na seriál odkazuje i scéna, když andělé Fiore a DeBlanc čekají na autobus do pekla v 9. epizodě 1. série "Finish the Song". Jde o to samé místo, na kterém v seriálu Perníkový táta čeká Jesse a následně i Walter na člověka, který je má nechat zmizet. V obou seriálech také při odjezdu postav přeběhne přes silnici pes. (vyfuk)
  • Předlohou seriálu je komiks "Preacher" od autora Gartha Ennise z vydavatelství Vertigo (DC Comics). (Miro_CZ)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama