Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Seriál, který nemá obdoby. Miluju Rickův nihilismus, miluju dějové linky, které prostupují celý seriál (Evil Morty) a miluju, jak mě to vždycky dokáže překvapit.

Preacher

Preacher (2016)

Málokdy mám pocit, že bylo něco stvořeno přímo pro mě. Tohle je ono. Takovou porci bizarností a morbidit jsem snad nikdy neviděl. Užíval jsem si každou sérii, která pokaždé vystupňovala šílenost ještě o kousek výš. I přes několik nelogičností jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. A Cassidy je jedna z mých nejoblíbenějších postav (i když mám rád Big Lebowskiho).

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Simpsonovi jdou s každou sérií níž, u South Parku je to přesně naopak. Místo Simpsonovské recyklace se South Park vyvíjí. Od šílených příběhů až k totální satiře, opírající se pouze o aktuální témata. A to z toho dělá seriál, který chci sledovat s každou novou sérii, což se mi často nestává.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Určitě nejlepší britský sitcom, s nejlepšími postavami. V některých sériích tomu sice došel dech (Kochanská nebyla dobrá náhrada za Rimmera), ale v posledních sériích je to opět vzestup nahoru. Oblíbená postava: Holly (když byl muž).

BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014)

Důkaz, že se animovaná seriálová produkce už snadno vyrovná té hrané. Ať už je to emocionálně zdrcující (každý předposlední díl série, 4/9 s devastující pointou) nebo to překvapí úžasnou premisou (3/4 jako ukázka, že němé filmy ještě můžou fungovat, 5/6 jako jeden z nejsilnějších monologů všech dob), vždycky chci víc a i po ne úplně dokonalém konci (neuzavření některých linek trochu zamrzí, i když tady bych přičítal chybu spíš Netfilixu, než tvůrcům, kteří počítali s více sériemi), mužů s klidem prohlásit, že Bojack je jedna z nejlepších věcí, co na poli nejen seriálů, kdy vznikla.

Archer

Archer (2009)

Nahláškovaná pecka s úžasnou animací. Pozdější antologické řady mě nebavili tolik, ale s 11. sérií je kvalita opět na vrcholu a je vidět, že i když to chce občas změnu, tohle téma se hned tak nevyčerpá.

Banda

Banda (2019)

Nekompromisní jízda plná krve, hlášek, skvělých postav a originality. Karl Urban tu má nejlepší roli své kariéry.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál mého dětství. Jakkoliv jde kvalita rapidně dolů a poslední série (cca od 20.) už jsou jen recyklace bez nápadu s trapným humorem (proto o hvězdičku míň), těch prvních 19. sérií si vždycky rád pustím.