Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 3
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (154)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dominic Cooper nesklamal, postavu mu verím a na Kazateľa je rozhodne tou najlepšou voľbou, len sa ešte musel trochu rozohrať. Zato Tulip je sklamanie, ako herecky, tak i tým ako je napísaná. V komikse bola úplne skvelá, tu bohužiaľ nie. V Pilote sa vlastne nič nestalo, ale zoznámenie sa s postavami bolo skvelé a naozaj vo veľkom štýle. Prvá séria Preachera bola síce fajn, ale strašne sa vliekla a nič zaujímavého neukázala, naozaj som z nej nebol príliš nadšený. Jej posledný diel vo mne ale prebudil nádej v to, že by tá druhá mohla byť dobrá. A bola. Zatiaľ čo na tú prvú som pozeral vlastne tak nejako zo záujmu a zvedavosti, tá druhá ma úplne pohltila už od prvej minúty a ja som z nej úplne nadšený. Tretia ešte lepšia a tak môžem len s nadšením očakávať sériu štvrtú. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Kazdou dalsou castou ma serial viac a viac irituje. Hlavne tym, ze tvorcovia placaju jedno cez druhe a vypomahaju si barlickami totalnych a nelogickych zvratov a konani smiesnych postav. Charaktery su viac a viac necitatelne, hlupe a nepresvedcive. Nehovoriac o tych komickych, ktore tiez nestoja za vela. Slabota, neodporucam. K zaveru serie je to lacnejsie a lacnejsie. Tunajsie vysoke hodnotenia berte s rezervou. Su udelene zvacsa za celkom lakavy pilot. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Cynická řežba pro dospěláky která se s ničim moc nesere a nesnaží se šokovat jako ostatní seriály což koresponduje s přístupem postav k dění příběhu jelikož mi přišlo že všem je tam všechno prostě u prdele. Obsazení se povedlo a největším lákadlem paradoxně neni hlavní postava ale Joseph Gilgun, kterej si tu vystřihl jednoho z nejlepších poskoků vůbec. "TOM CRUISE HAS EXPLODED." edit 2. série už je mnohem dynamičtější a o 200% víc zábavná. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1st SEASON BINGE-WATCH: Svatá dobroto! Úplně vidím Setha Rogena a zbytek tvůrčího týmu, jak si u AMC zuby nehty dlouho prosazovali uvolnění všech epizod najednou. A dokážu si tudíž i celkem živě představit jejich následné zklamání, když k tomuto kroku nakonec neústupná kabelovka nesvolila. V po týdnu rozkouskovaných částech totiž nemohla nikdy naplno vyniknout ona spanilá, úctyhodná osmihodinová pocta Coenům a Tarantinovi, to se na mě vážně nezlobte. Takhle napínavý černo-humorný mysteriózní seriál tu snad ještě nikdy nebyl, je to jako kdyby se v televizním zpracování potkalo Smithovo Dogma s kultovníma Sedmi statečnejma, a udělali si spolu všemi opovrhované dítě. Konečně světu někdo s mozkem v palicích ukázal, jak má vypadat duvtiplné a doopravdy legrační vtipkování na tabuizovaný účet náboženské problematiky. Já smekám. AMC holt po Better Call Saul zase jednou dokazuje, že má pomalé dávkování opalizujicím dějem v malíku, čekání na dalších třináct epizod za rok bude velice, velice bolestivé. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neznat komiks, po třech dílech to balím, protože máloco odvážně vezme tak divácky nepříznivou vyprávěcí strukturu, aby s ní pracovalo skrze deset epizod, aby se až v závěru slilo ve funkčně vystavěnou, epickou a osobitou adaptaci, která vsadila na události, které se staly dříve, než Dillon začal kreslit, ale přitom vzala v potaz vše, na co Ennis při psaní myslel. Rogen & Goldberg mají můj obdiv, že si nevybrali nejjednodušší postup, ale načrtnuli cestu k promyšlené adaptaci, která může svůj potenciál uplatnit v nevídané šíři, která se odvážně nabídla na velkém plátně snad jen u Watchmenů. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Jedná se o třetí televizní seriál založený na komiksu od vydavatelství Vertigo, temnější odnože DC Comics. Předchozí dva seriály jsou Constantine (od r. 2014) a Lucifer (od r. 2016). (Miro_CZ)
  • Když se andělé DeBlanc (Anatol Yusef) a Fiore (Tom Brooke) snaží dostat do Pekla pomocí auta, která je vyzvedne na osamoceném místě u silnice, můžou v tom někteří vidět odkaz na seriál Perníkový táta (od r. 2008), kde když někdo potřeboval zmizet, postupovalo se úplně stejně. Na seriál odkazuje i scéna, když andělé Fiore a DeBlanc čekají na autobus do pekla v 9. epizodě 1. série "Finish the Song". Jde o to samé místo, na kterém v seriálu Perníkový táta čeká Jesse a následně i Walter na člověka, který je má nechat zmizet. V obou seriálech také při odjezdu postav přeběhne přes silnici pes. (vyfuk)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama